Dags för poäng när topplaget kommer på besök

Vimmerby IF har bjudit upp till kamp mot topplagen Ljungsbro och Eneby på sistone, men ändå kammat noll. På söndag väntar tabelltvåan Adas United på hemmaplan. "Det är läge att vi får med oss något poängmässigt nu. Vi behöver vara med bättre från start", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vladimir Radak går in från start för VIF mot Adas.

Vladimir Radak går in från start för VIF mot Adas.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-19 07:00

VIF är nia i tabellen med åtta matcher kvar och behöver plocka poäng för att avancera från kvalplats och hålla undan för lagen som jagar under nedflyttningsstrecket. Senast blev det förlust med 2–0 borta mot serieledande Ljungsbro.

– Insatsen som helhet var klart godkänt. Vi gjorde återigen en väldigt bra andra halvlek. Det gäller att vi är bättre med från start och slipper jaga resultat. 

När VIF mötte söndagens motståndare Adas United borta tidigare i år blev det förlust med 2–1-. 

– Vi kvitterade med tio minuter kvar då och hade bud på att avgöra själva också, men föll ändå. Adas var inte ett så välspelande lag som jag trodde, utan mer fysiskt starka. De var farliga på sin vänsterkant och kom igenom med farliga inlägg till en tung forward. Det får vi se upp med.

Vill du se något särskilt i ert spel?

– Vi måste bli lite hetare i återerövringen av boll. Vi har tappat lite på den fronten och då får motståndarna chansen att bygga upp sitt spel i lugn och ro.

Hur är läget i truppen?

– Simon Larsson och Jonatan Stridh är bortresta och missar matchen. Däremot kommer Vladimir Radak spela från start. Han har jobbat hårt och är värd den chansen. Nyförvärvet Martin Brtan börjar på bänken.

Fotnot: På söndagen sänds Vimmerby IF:s möte med Adas United på www.vimmerbytidning.se från 12.55. Dessutom sänds Kisa BK hemma mot BK Ljungsbro från 17.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!