Mot första segern: "Måste ta jobbet"

Hittills: Noll segrar. Nu vill IFK Tuna bryta den trenden. "Det känns bra inför matchen och det vore skönt för grabbarna att få lite arbetsro".

IFK Tuna fick ta en efterlängtad seger.

IFK Tuna fick ta en efterlängtad seger.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-05-18 21:00

Det säger tränaren Michael Milton. Han är inte särskilt orolig, utan snarare övertygad om att det snart vänder för IFK.

– Det gäller att jobba hårt, så vänder det snart. Vi har två raka hemmamatcher nu och sedan Hultsfred borta. Det är härliga matcher som väntar, säger han inför mötet mot Påryd.

Ett Påryd som precis som IFK Tuna haft svårt för att vinna matcher så här långt. På fem försök har det blivit en vinst.

– De har öppnat ungefär som oss, med många oavgjorda.

Vad vet du dem?

– Jag har fått information om att det ska vara ett starkt fysiskt lag. Det ska bli roligt att möta ett sådant, då vi tidigare mött många spelskickliga lag.

Vad vill du se i IFK i den här matchen?

– Vi måste ta jobbet fullt ut. Det går inte att fuska i hemjobbet, utan vi måste hem på rätt sida boll och göra färdigt situationerna. Trots att vi inte har vunnit än, så har det spelmässigt varit bra många gånger.

Hittills är det defensiven som har klickat.

– Offensiven går inte att klaga på. Vi har skapat mycket chanser och också gjort många mål. På tre bortamatcher har vi gjort nio mål och bara fått med oss två poäng..., det är för dålig utdelning.

Nu ser Michael Milton fram mot att sjunga segersång på Tunhamra efter matchen mot Påryd.

– Det vore så skönt. Det är dags nu och det skulle sitta fint för vårt självförtroende om vi vann.

Matchdags

IFK Tuna-Påryd Tunas trupp: Marcus Johansson och Johan Carlsson är bortresta. In kommer Tobias Ekström och Magnus Pettersson. Hela truppen: Mikael Karlsson, Dennis Nilsson, Magnus Pettersson, Filip Gustavsson, Oscar Gustavsson, Gustavo Borges, Martin Carlsson, Simon Pettersson, Joel Svensson, Tom Nilsson, Anton Carlsson, Oskar Eriksson, Tobias Ekström, André Frodig, Christoffer Lätt och Tobias Thuresson. Vi tippar: 4-2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om