Molly trivs i sin nya roll: "Fått ihop backlinjen bra"

Molly Levin har tagit ett kliv ned i banan och etablerat sig som ytterback den här säsongen. "Det känns som jag har kommit in i min roll på allvar nu. Backlinjen fungerar väldigt bra som helhet", säger hon inför Vimmerbys derbymatch hemma mot Rimforsa på lördagen.

Molly Levin har etablerat sig som ytterback i vif den här säsongen.

Molly Levin har etablerat sig som ytterback i vif den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-26 17:00

Vimmerby ligger tvåa i serien med sex omgångar kvar och är nio poäng bakom suveräna serieledarna Kenty. Det gäller att vara bland de tre och säkra nytt kontrakt i första hand. Närmast väntar tabelljumbon Rimforsa i ett derby på Arena Ceos. 

– Det gäller att vi går in med rätt inställning. Det spelar ingen roll att Rimforsa ligger sist. Vi måste ändå göra jobbet, säger Molly Levin som tar förra mötet med Rimforsa som ett skräckexempel.

– Då gjorde vi 1–0 tidigt och trodde att vi bara kunde ställa ut skorna. Det straffade sig direkt. Sedan vände vi ändå och vann med 10–3, men det var ändå en läxa vi får ta med oss.

Tidigare har Molly Levin haft en roll på yttermittfältet. Den här säsongen har hon tagit ett kliv ned i banan. Något hon gillar.

– Jag trivs bra på den positionen och har kommit in i det mer och mer under säsongens gång. Vi tappade Greta Koponen under sommaruppehållet, men jag tycker att vi har fått ihop backlinjen bra och jobbar tillsammans som vi ska. 

Tränaren Mikael Rinaldo har inte haft anledning att ångra valet att spela Levin i backlinjen.

– Hon har höjt sig väldigt mycket och gjort det bra med tanke på att hon knappt spelat något alls som back tidigare. Det syns att hon trivs när hon har spelet framför sig och kan följa vad som händer och gå in i rätt läge. Det är hon väldigt säker på.

På senare tid har Levin inte bara Rinaldo som tränare utan de är även kollegor på jobbet.

– Jag tog studenten för ett par månader sedan och har tänkt bli kvar i Vimmerby ett eller två år till innan jag pluggar vidare. Fotbollen är en viktig del av livet för mig och den ger mycket både på och utanför planen. 

Inför mötet med Rimforsa har VIF hela truppen tillgänglig.

– Det är ett angenämt problem som jag inte har så ofta. Jag funderar på ett par ändringar, säger Rinaldo.

Rimforsa ligger sist i serien och är redan klara för degradering. Laget har dock inlett höstsäsongen klart förbättrat och förlorat mot båda FC Vetlanda och Tranås FF med knappa 2–0.

Laget verkar ha fått till försvarsspelet bättre och kan säkert ge Vimmerby en betydligt jämnare match än senast.

– Rimforsa verkar stabilare nu och kan säkert bjuda upp till kamp. Vi får dock leva med att ha favoritskapet, säger Rinaldo.

Molly Levin trivs med sin nya roll i laget.
Molly Levin trivs med sin nya roll i laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!