Mjällbys forcering lönade sig – i slutsekunderna

Mjällby och Carljohan Erikson höll nollan i match efter match. Nu släpps det in mål efter mål. Ändå togs en väldigt viktig poäng borta mot IFK Norrköping. Med en av matchens sista bollkontakter kvitterade Amin Sarr till 2–2. –Jag dunkade in den ganska enkelt. Det känns jäkligt skönt att komma hit och ta en poäng, säger Sarr.

Mjällbys Amin Sarr (till vänster) jublar med Mamudu Moro och Viktor Gustafson efter 2–2-målet i slutsekunderna.

Fotboll2021-10-28 21:11

Med sekunder kvar av de fem tilläggsminuterna gav den hårda forceringen resultat. Sarr vann bollen framför Alexander Fransson – och skickade in kvitteringen.

Fransson såg ut att vänta på en avblåsning för huvudskada, men den kom inte från domaren Adam Ladebäck.

Dessförinnan hade Mjällbys anfallare Jacob Bergström och Norrköpings målvakt Oscar Jansson brakat in i varandra. Jansson fick undan bollen, men inte med kraft, Bergström gjorde efter duellen en gest mot huvudet.

Men Norrköpings tränare Rikard Norling ville inte skylla de tre tappade poängen på domaren.

– Det är en "fifty-fifty"-situation, säger han.

Tokforcering

Anders Torstensson, Mjällbys tränare:

– Vi gör en tokforcering som lyckas en gång av 50, kanske. Och det här var den 50:e gången. Jag är oerhört tacksam och ödmjuk över att ta poäng.

– Det är sällan man åker upp hit och tar poäng, säger Torstensson.

Carljohan Eriksson var i helgen 16 minuter från att sätta målvaktsrekord i spelade minuter utan insläppt mål. Håkan Svenssons 808 minuter behövde han slå. Det stannade vid 793 – och dessutom bröts Mjällbys långa svit utan förlust hemma mot IFK Göteborg.

Ett gupp på vägen? Mot Norrköping var det stängt, låst och tillbommat bakåt – men bara i en halvlek.

IFK Norrköping försökte och försökte och mest försökte fjolårets skyttekung, Christoffer Nyman. Men det gick inte att ta sig genom det snår av spelare som jobbade hårt framför Eriksson.

Och blev finländaren passerad – det hände redan efter fyra minuter – så dök en försvarare upp och redde ut situationen.

Nyman fick fritt fram efter en smart skarvning av Jonathan Levi, rundade Eriksson, men på mållinjen och strax intill stolpen kom Jesper Gustavsson och rensade till hörna.

Det var det vassaste i målchansväg den rätt intetsägande första halvleken bjöd på.

Adegbenros 15:e mål

Den individuella skickligheten hos Samuel Adegbenro snarare än en kollektiv kvalitetshöjning gav matchen och Norrköping dess första mål.

Nigerianen mötte Abdulrazaq Ishaqs inlägg med en bredsida, skytteligaledarens 15:e mål för säsongen.

Adegbenro utgick med en kvart kvar, med smärtor i vänsterfoten. Men Nyman var kvar – och tredje gången gillt kom utdelningen. Levi kom loss och serverade Nyman öppet mål till 2–0.

Mjällby fick kontakt omgående. Joel Nilssons lösa men välplacerade skott passerade ett passivt hemmaförsvar och en Oscar Jansson som stod på hälarna.

Och så slog Sarr till när det som mest behövdes.

– Vi får in en reducering, forcerar och så får vi in kvitteringen i sista sekunden, säger Sarr.

– Nu är det bara att jobba vidare för att kunna hålla oss kvar.

TT: Den här poängen måste betyda mycket för moralen?

– Ja, absolut, och speciellt mot Norrköping som är ett topplag, en av de svåraste matcherna vi hade kvar, säger Amin Sarr.