Mjällby stoppade Värnamos historiska firande

Värnamo var sekunder från första bortasegern i allsvenskan. Men Mjällby kvitterade till 1–1 med matchens sista spark efter ett försvarsmisstag. –Det var en skön poäng, säger Mjällbys målskytt Herman Johansson till Discovery+.

Mjällbyjubel efter Herman Johanssons 1–1-mål i slutsekunderna i matchen mot Värnamo.

Fotboll2022-05-14 17:28

Det nya allsvenska laget från Värnamo hade inför matchen på Strandvallen i Blekinge aldrig tagit poäng i en bortamatch i allsvenskan. Det såg länge ut att bli tre poäng mot Mjällby som hade vunnit alla tre tidigare matcher på hemmaplan i vår.

Detta efter Oscar Johanssons 1–0-mål i den sjätte minuten då han efter en tilltrasslad situation framför Mjällbymålet lyckades slå bollen i mål.

– Bollen kommer vid mina fötter så det var bara att avlossa, säger Värnamoanfallaren till Discovery+.

Försvarsmisstag

Bortalaget hade ett rejält spelövertag i första halvlek. Mjällby fick inte bollen på mål förrän i slutminuterna av halvleken.

– Det är alldeles för dåligt, för många individuella misstag och slarvigt passningsspel, säger Mjällbykaptenen Jesper Gustavsson i halvtid till Discovery+.

I den andra halvleken fick hemmalaget ett antal chanser, bland annat kom Albin Mörfelt fri, men sköt över. Fem minuter in på tilläggstiden slog Värnamos Victor Eriksson en för lös tillbakapassning till målvakten Pilip Vaitsiakhovich och Herman Johansson snodde åt sig bollen och slog den i mål.

– Jag tänker att jag ska pressa och gå på chansbollar och den här gången lönade det sig, säger Johansson och medger att enpoängaren kändes som en seger.

– Ja det blir så när målet kommer i matchens sista spark.