Blygsam nyckelspelare på mitten: "Har mer att ge"

Han har hyllats unisont. Själv är Simon Larsson betydligt mer blygsam när han recenserar sin egen insats för Vimmerby IF så här långt. "Jag har mer att ge", säger han inför söndagens hemmamatch mot Lindö.

Simon Larsson, Vimmerby IF

Simon Larsson, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-12 17:00

Simon Larsson vände hem till moderklubben VIF efter en säsong med Västerviks FF i division 3 ifjol. VIF har blandat och gett resultatmässigt så här långt, men tog tre viktiga poäng via segern med 3–1 i derbyt borta mot Kisa senast.

Hur ser du på lagets inledning på säsongen?

– Det har varit både bra och dåligt. Förlusten mot Ljungsbro var ett riktigt bottennapp. Annars har vi visat att vi kan i segrarna mot Eneby och Kisa. Men det kan bli bättre.

undefined
Simon Larsson, Vimmerby IF

Personligen har Simon Larsson hyllats som en av lagets bästa spelare i upptakten. Från sin position på innermittfältet har han varit väldigt delaktig i spelet och tagit jobbet både defensivt och offensivt.

– Det har gått helt okej, men jag känner att jag har ännu mer att ge. Särskilt anfallsmässigt.

På söndag väntar hemmamatch mot Lindö. Ett lag som har tagit fyra poäng så här långt och är två poäng bakom VIF i tabellen. 

– Jag har inte jättekoll på Lindö, men serien är jämn och det känns som det är tuffa matcher hela tiden. Det ska bli kul att spela hemma på det nya konstgräset nu. Underlaget är betydligt skönare att springa på.

undefined
Simon Larsson, Vimmerby IF

VIF har problem med skador och en avstängning inför helgens match. Det betyder att flera unga spelare lär få chansen.

– Det är inget som oroar. Flera av de yngre förmågorna har tagit för sig väl när de fått chansen. De är inte rädda för att gå in i dueller och det är kul att se.

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se från kl 12.55 på söndag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!