Mittbackskris i Rosengård inför CL-match

Rosengård har stora skadeproblem inför torsdagens Champions League-match mot Benfica. Endast en mittback är tillgänglig i nuläget, skriver Sydsvenskan.

Högerbacken Jessica Wik (15) kan komma att bilda mittbackspar med Gudrún Arnardóttir (3) i torsdagens Champions League-match borta mot Benfica. Arkivbild.

Högerbacken Jessica Wik (15) kan komma att bilda mittbackspar med Gudrún Arnardóttir (3) i torsdagens Champions League-match borta mot Benfica. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-11-22 10:34

Den svenska fotbollssäsongen är över, men för mästarlaget Rosengård fortsätter den i Champions League. På torsdag är det dags för tredje gruppspelsomgången, och inför bortamatchen mot portugisiska Benfica har Rosengård stora skadeproblem.

Särskilt mittbackspositionerna är oroväckande, då endast isländskan Gudrún Arnadóttir finns tillgänglig i nuläget. Den senaste att hamna på skadelistan är Athinna Persson Lundgren, som åkt på en ljumskskada.

Sedan tidigare är både Emma Berglund och Rebecca Knaak borta från spel.

– Knaak har fortsatt besvär med en tå som tagit längre tid än vi trodde. Emma fick ett litet bakslag och har dessutom blivit sjuk, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Lösningen mot Benfica kan bli att rutinerade högerbacken Jessica Wik tar ett kliv in i mitten. Även tyskan Bianca Schmidt är ett alternativ bredvid Arnardóttir.

Skadeproblemen slutar inte i backlinjen. Anfallaren Mimmi Larsson har en vadkänning och står över matchen i Lissabon.

– Men jag tror att vi har möjligheter att vinna ändå. Det skulle vara skitkul om vi kunde klara av det, säger Sjögran.

Båda lagen har inlett Champions League-gruppspelet med två förluster (mot Bayern München och Barcelona).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!