Mittbackens snabba resa: "Ibland blir det tyst i bilen"

Knut Gunnarsson har gjort en resa. Inte bara den vanliga mellan Målilla och Vimmerby, utan även fotbollsmässigt. Från division fem till division tre. "Det är spännande", säger mittbacken inför fredagens premiär.

Knut Gunnarsson är redo för att ta nästa steg, både med Vimmerby IF och i sin egna utveckling.

Knut Gunnarsson är redo för att ta nästa steg, både med Vimmerby IF och i sin egna utveckling.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-05 15:00

AVSPARK 2023

Det fanns intressenter. Valet föll till slut på Vimmerby IF. Precis samma val som farsan Patrik Gunnarsson gjorde inför 2021. 

Nu är far och son inne på sitt tredje år tillsammans i VIF efter flytten från Målilla GoIF. Och det har varit en framgångsrik resa så här långt. En ny tar sin början på fredag – och det blir en resa med många nya destinationer. 

– Det har gått bra hittills. Att vi nu ska spela i trean ser jag bara som en kul utmaning.

Ända sedan han anslöt till Vimmerby har han varit ordinarie i backlinjen. Det lär han vara även i seriepremiären, trots att startelvan i skrivande stund ännu inte är presenterad. 

Gunnarsson är nöjd med fjolåret, trots att slutdelen inte blev som han önskat med skadan han ådrog sig i bortamötet mot Tenhult. 

– Det var väl sådär. Jag fick inte vara med om det roliga när vi avgjorde och vann serien. Totalt sett var det förstås ändå en rolig säsong och jag kände själv att jag tog kliv i min utveckling. 

undefined
Knut Gunnarsson ser ut att ta plats som mittback när Vimmerby möter Eneby hemma i premiären på långfredagen.

På vilket sätt?

– Nämen..., jag känner att jag är mer bolltrygg som spelare idag. Att passningsspelet är bättre. Karlo (Goranci) har tillfört ett lugn i spelet sen han kom in som tränare. 

Som ni säkert vet delar just Karlo Goranci tränarskapet med Patrik Gunnarsson. 

Och det där kan vara lite känsligt ibland, alltså att ha sin pappa som tränare. 

Hur fungerar det för er?

– Jag är så van att ha farsan där. På något sätt känner jag ändå att det funkar bra. Så länge jag sköter mig så är det ganska lugnt, haha. Men visst...det händer fortfarande att vi har heta ordväxlingar. Ibland blir det tyst i bilen på väg hem till Målilla efter träningar och matcher när det har hänt något som vi inte tycker lika om. Det är nog också så ofrånkomligen att kraven på mig kanske är lite högre än på andra spelare. Han vill såklart bara mitt bästa. 

undefined
Patrik Gunnarsson Vimmerby IF

Är det också så att du ställer högre krav på honom som tränare, bara för att han är din pappa?

– Jo, så kan det nog vara. 

Mycket tyder på att Knut Gunnarsson bildar mittbackspar med Ilhan Jejna i premiären mot Eneby. Något som 20-åringen gillar:

– Jag trivs att spela med honom. Trots att vi är ganska lika i spelstilen med fysiken så kompletterar vi varandra bra. Han är dessutom vänsterfotad. 

Ni är nykomlingar i trean. Hur tror du att ni kommer att klara er?

– Vi är lite tunna truppmässigt och kanske känsliga för skador, men jag tror att vi kommer att stå upp på ett bra sätt. 

Fotnot: Vimmerby Tidning live-sänder fredagens match mellan VIF och Eneby, med start klockan 12:50 på vår sajt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!