Mittbacken inte aktuell för Vimmerby

Nej. Som det verkar blir det inget spel för mittbacken Alexander Gustafsson i Vimmerby IF. "Jag har pratat med dem och då sa de att jag inte ingår i deras planer nu", säger han något förvånad efter beskedet.

Frågan är vilken klubb Alexander Gustafsson spelar i 2023. Här ser ni honom i moderklubben Hultsfreds FK.

Frågan är vilken klubb Alexander Gustafsson spelar i 2023. Här ser ni honom i moderklubben Hultsfreds FK.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-11-09 17:50

När Sporten pratade med Alexander Gustafsson för några veckor sedan berättade han då att det lutade åt han ville spela i VIF och division tre. Så ser det alltså inte ut att bli. Men det är inte hans eget beslut. 

– Jag hade ett samtal med Vimmerby nyligen och fick då beskedet att jag inte var aktuell för dem som det ser ut. De ville satsa på sina många yngre spelare och hade det bra ställt på den position jag spelar på. 

I Myresjö/Vetlanda FK var han ordinarie när laget vann division fyra och tog klivet upp i trean 2021. Den gångna säsongen tappade han sin mittbacksplats till en början, men tog senare plats igen. Alexander Gustafsson jobbar numera i Vimmerby. 

Hur känner du inför beskedet från VIF?

– Vad ska jag säga...? Jag är faktiskt lite förvånad, men jag vill inte säga så mycket. 

Blir det spel i Hultsfred (moderklubben) nu då?

– Det vet jag inte, men det här gjorde ju mitt val enklare alla fall, säger den rutinerade backen med ett halvt leende. 

Stefan Bragsjö, ordförande i Vimmerby IF, säger så här:

– Just nu är han inte aktuell, men det kan ändra sig. Vi stänger inga dörrar. Egentligen är han tillräckligt bra och har gett ett mycket bra intryck, både som person och spelare, men vi ser till helheten och vi vill inte värva så att det blir ett överflöd på vissa positioner. Vi känns hyfsat rustade centralt och vi har också mycket spännande på gång underifrån. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!