Missräkning för Rimforsa IF

Enkel seger för Rimforsa mot jumbon Vadstena? Nej, så blev det inte. Oturen spelade RIF ett spratt denna afton och de föll till slut med uddamålet.

Rimforsa föll mot jumbon Vadstena med 2–1.

Rimforsa föll mot jumbon Vadstena med 2–1.

Foto: Torbjörn Allvin

fotboll2018-08-22 20:55

Att det skiljde nio placeringar mellan Rimforsa och Vadstena syntes tidigt i matchen. Rimforsa hade full kontroll över bollinnehavet och skapade målchans på målchans. Men det gäller också att sätta dit bollen i nät, något som verkade omöjligt för RIF under onsdagskvällen.

– Vadstena spelade uppoffrande försvarsspel och gjorde allt för att bollen inte fick gå in. De ska verkligen ha en eloge, säger Rimforsas tränare Johan Runeson.

Istället var det gästerna som tog ledningen i denna match och 0–1 stod sig i halvlek. Under pausen manade Runeson på sina spelare att fortsätta ligga på så skulle förhoppningsvis målen komma till slut.

Men det var inte ett tillräckligt kliniskt Rimforsa denna match. Flera givna målchanser brändes även i den andra halvleken och när Vadstena gjorde 0–2 på straff var det oerhört tungt i RIF.

– Jag är nöjd med allt vårt spel förutom på den sista tredjedelen. Det är för fjuttigt av oss framåt, menar Runeson.

Daniel Karlsson reducerade med kvarten kvar, men närmare än så kom inte hemmalaget. Det blev 2–1-förlust och nu tappade man tre viktiga poäng i toppstriden.

– Det var inget vi hade räknat med. Men det är absolut inte kört än, säger Johan och tilläger:

– Det här kommer visa vilken karaktär vi har. Vi får inte lägga oss ner och dö nu bara för en plumpmatch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!