Missräkning för MFF: "Det är underkänt"

Uträknat i Europa League och i kampen om SM-guldet. Malmö FF:s mål är att nå topp tre i allsvenskan, men vägen dit ser numera snårig ut. –Det är underkänt, säger anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 0–0 hemma mot Värnamo.

Värnamos Abdussalam Magashy hade matchens bästa chans mot Malmö FF på bortaplan, men hemmamålvakten Ismael Diawara räddade. Matchen slutade 0–0.

Värnamos Abdussalam Magashy hade matchens bästa chans mot Malmö FF på bortaplan, men hemmamålvakten Ismael Diawara räddade. Matchen slutade 0–0.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-10-09 17:06

Efter den mållösa matchen hemma mot Värnamo möttes Malmö FF-spelarna av burop när slutsignalen ljöd. Endast målvakten Ismael Diawara, som i slutskedet räddade poängen, hyllades.

– De får lov att vara besvikna, det är vi också. De ska vara besvikna, för det är vi också, säger Malmötränaren Åge Hareide.

MFF har tre raka förluster i Europa League och det ser minst sagt svårt ut att utmana om en slutspelsplats. I allsvenskan är ett tredje raka SM-guld avlägset för MFF. Målet är att sluta topp tre för att få kvala till Europa Conference League nästa säsong, men efter 0–0 mot Värnamo är Malmö två poäng efter trean Kalmar (44 poäng) med fem matcher kvar att spela. Hammarby står på 43 poäng, men har en match mindre spelad.

– Det blir svårare och svårare. Vi måste ju vinna matcherna, säger Åge Hareide.

"Vi hatar det"

Anfallaren Isaac Kiese Thelin om den nuvarande tabellplaceringen:

– Det är underkänt. Vi vet det, vi hatar det. Vi är alla superbesvikna, säger Kiese Thelin, som blev inbytt i den 64:e minuten.

Malmö har nu inte gjort mål i tre raka matcher. Förutom mot Värnamo har MFF blivit nollat framåt mot Union Berlin (0–1 i torsdags) och hemma mot Hammarby förra helgen (0–0).

– Det är tydligt vad som är problemet. Vi måste ju börja göra mål, säger Hareide.

Mot Värnamo hade MFF ett stort bollinnehav, men laget hade svårt att omsätta det i klara målchanser.

– Det kanske sitter lite i huvudet när det inte har suttit den senaste tiden. Det blir lite knackigt när inte allt sker automatiskt, säger Kiese Thelin.

Skandalscener i torsdags

Mot Union Berlin i torsdags utspelade sig skandalscener när bortasupportrar sköt in fyrverkeripjäser långt in på planen och även kraftiga smällare kastades in.

– Den (matchen) sitter ju självklart i benen, men kanske mest i huvudet, säger Åge Hareide.

I slutändan var det Värnamo som var närmast ett segermål. Bästa räddningen stod MFF-målvakten Diawara för när han räddade Abdussalam Magashys avslut med dryga kvarten kvar att spela.

– Vi gör ett bra jobb defensivt, hela laget tillsammans. Sedan är det lite andra saker som saknas. Det får vi jobba på, säger Diawara.

Johan Dahlin, som varit målvaktsetta i MFF i flera år, drabbades för ett tag sedan av en hjärnskakning. På träningen dagen innan matchen fick 36-åringen en ny smäll.

– Vi har bara ett liv. Det finns också ett liv efter fotbollen och då ska man inte ta chanser med hjärnskakning, säger Åge Hareide.

"Väldigt bra bortamatch"

Närmast väntar returmöte med Union Berlin på bortaplan på torsdag.

– Vi får skaka av oss det och se framåt, säger Malmötränaren.

Nykomlingen Värnamo har gått mycket starkt under hösten. Smålänningarna har nu fem segrar, fyra oavgjorda och en förlust på de senaste tio matcherna.

– Vi gör en väldigt bra bortamatch och vi är precis så modiga och tuffa som vi pratade om när vi började det här året, säger tränaren Kim Hellberg.

Värnamo ligger tia i tabellen och har tio poäng ner till Degerfors på kvalplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!