Missräkning för Kisa – föll i nyckelmatchen

Kisa BK kommer gå en stenhård kamp för att försöka hålla sig kvar i division 3. På söndagen förlorade man nyckelmatchen borta mot BK Ljungsbro, med 2–1. "Vi hittade inte riktigt rätt i vårt spel", säger backen Oskar Olsson Grönqvist.

Nej, det blev inga poäng hem för Oskar Olsson Grönqvist och Kisa BK. Nu gäller det att plocka poäng för att hålla sig kvar.

Nej, det blev inga poäng hem för Oskar Olsson Grönqvist och Kisa BK. Nu gäller det att plocka poäng för att hålla sig kvar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-04 17:18

Tre matcher återstår för Kisa BK i division 3. Poäng borta mot bottenkonkurrenten BK Ljungsbro hade satt dem i en betydligt bättre sits inför avslutningen.

Så blev det inte.

– Det hade känts rättvist med en poäng i alla fall, säger Kisas back Oskar Olsson Grönqvist.

KBK står kvar på 21 poäng och är fyra pinnar före Hvetlanda GIF, som just nu parkerar på negativ kvalplats. GIF har dock en match mindre spelad, precis som tabelltian Åby IF. De sistnämnda står på 15 poäng.

– Jag ser ändå positivt på fortsättningen och tror att vi klarar det. Vi har ändå två hemmamatcher kvar. Förhoppningsvis är dagens (söndagens) förlust redan glömd och nu kan vi sikta på nästa, säger Olsson Grönqvist.

Matchen mot Ljungsbro blev jämn och kampfylld. Hemmalaget tog ledningen 20 minuter in i den första halvleken. Mauricio Fagotti ordnade däremot en kvittering för Kisa, några minuter innan paus. 

– Det var tufft med mycket duellspel och mycket långbollar. Vi hittade inte riktigt rätt i vårt spel, menar Olsson Grönqvist.

I den andra halvleken såg det ut som att lagen skulle få nöja sig med en poäng vardera, vilket inte hade varit helt orättvist. Då, i den 78:e minuten, satte BKL:s Oscar Kröger det avgörande 2–1-målet.

– Det känns som vi måste lära känna varandra bättre och våga tro på oss själva. Vi har nästan en ny laguppställning varje gång, så lite kontinuitet hade varit bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!