Fjärde raka vinsten och fjärde raka nollan när RIF vann

Seger – igen. Rimforsa hakade på vinnarspåret från i våras och vann borta mot nya jumbon IFK Motala. Det var Rimforsas fjärde raka vinst – och fjärde raka hållna nollan. Nu är man också närmare serieledande Hjulsbro. "Det gjorde det hela ännu roligare", säger tränaren Mats Andersson med ett skratt.

Daniel Rambin satte matchavgörande 1-0 för Rimforsa mot IFK Motala.

Daniel Rambin satte matchavgörande 1-0 för Rimforsa mot IFK Motala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-13 19:43

När vi pratar med RIF-tränaren städar han rent i omklädningsrummet. Det gör han nog med glädje. För det blev ju seger, trots 0–0 i paus mot ett lågt stående och defensivt inriktat hemmalag. 

– De gjorde de lite svårt för oss i första. Vi skapade inte så mycket då, trots ett bollinnehav på säkert 80/20, säger Andersson och nämner att det var tuffa förutsättningar i Motala. 

– Tanken var att vi skulle spela på en konstgräsplan, men den avbokades då de ansåg att sin egen hemmaplan var spelbar. Så kom regnet och gjorde planen väldigt svårspelad och tungsprungen.

I början av andra halvlek fick Rimforsa sprutt på målgörandet. Inom loppet av bara några minuter kom både 1–0 och 2–0. 

– Båda var riktigt snygga. Daniel Rambin tog emot ett inspel och satte bollen i ena krysset. Och Harun Alis mål var också läckert. Han dribblade av två spelare, skottfintade och placerade in bollen behärskat.

Efter det tappade delvis RIF initiativet, mot ett alltmer desperat spelande Motalalag. De satsade allt på ett kort, men kom inte närmare en stolpträff.

– Jätteskönt att vi lyckades vinna. Det är alltid så lätt när man startar om igen på hösten, säger Mats Andersson.

Vinsten innebär att de nu bara är tre poäng bakom serieledande Hjulsbro.

Andersson var nöjd med hela lagets agerande och gav extra beröm till mittbacksparet Petter Melkersson och Hugo Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!