Milton inför derbyt: "Ser ingen rivalitet mellan oss"

Ettan mot tvåan. Tjust mot Vimmerby. Det mesta talar för att det blir ett oerhört jämnt och hett derby på lördag. "Förlorar vi så är det nog kört för oss", säger VIF:s backklippa Nathalie Milton.

"Jag ser ingen rivalitet mellan oss", säger Nathalie Milton inför derbyt mot Tjust.

"Jag ser ingen rivalitet mellan oss", säger Nathalie Milton inför derbyt mot Tjust.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-09-03 11:30

Det är stor spänning i toppen av damernas division 2-serie. Tjust IF har tagit fyra vinster på lika många matcher och toppar med 12 poäng. Där bakom jagar Vimmerby IF, Runsten-Möckleby IF och IF Eksjö, som alla står på nio pinnar. VIF har bättre målskillnad än övriga och ligger tvåa i tabellen. 

På lördag möts serieledande Tjust och serietvåan Vimmerby, i ett derby som känns viktigare än någonsin för båda lagen. VIF:s rutinerade back Nathalie Milton håller med. 

– Ja, vinner vi på lördag så är allt öppet igen och då står det mellan tre lag, tror jag. Förlorar vi så är det nog kört för oss. Då har Tjust allt i egna händer, säger hon. 

Men den där riktiga derbykänslan och rivaliteten finns inte riktigt där, menar "Natta". 

– Jag ser ingen rivalitet mellan oss. Det skulle i så fall vara att vi slåss om samma spelare, men annars är det inte någon jättestor derbykänsla man har.

VIF kommer till matchen med gott självförtroende efter den senaste 5–0-segern hemma mot Vetlanda. Tjust vann i sin tur mot topplaget Eksjö – ett lag som VIF hade stora svårigheter mot och åkte på en tung 5–3-förlust.

– Om vi jämför vår match mot Eksjö med den vi spelade senast hemma mot Vetlanda så var det två olika matcher. Mot Eksjö fungerade ingenting. Nu kändes det som att allt var på plats och att allt gick med oss, säger Nathalie Milton. 

Förklaringarna bakom Tjusts framgångar är många. Efter att ha varit ett bottenlag förra säsongen så är man plötsligt ett topplag i år. Där hittar vi spelare som Alicia Strand och Malin Engström, som båda har ett förflutet i VIF. Den tidigare Frödinge/Brantestad-mittfältaren Hanna Nilsson har också anslutit och kryddat ett duktigt lag där bland andra Jennifer Ilhammar och My Aldas finns. 

– De har absolut spelarna för att ligga där uppe. Malin, Hanna, Alicia och Ilhammar håller alla hög klass. Man verkar ha fått ihop laget på ett bra sätt, säger Milton.

Blir det extra speciellt att möta dina tidigare lagkamrater Malin Engström och Alicia Strand?

– Det ska bli roligt. De är två helt olika spelare och har olika spelstilar. Malin har sina tjuvknep och bjuder på lite höfter och tacklingar. Alicia är mer teknisk. 

undefined
Den tidigare Vimmerby IF-spelaren Alicia Strand håller också till i Tjust.

Vem som går vinnande ur duellerna får vi veta på lördag.

Vimmerby Tidning direktsänder matchen på vår sajt www.vimmerbytidning.se, med start klockan 14:55.

Hanna Nilsson lämnade Frödinge/Brantestad SK för Tjust IF.
Hanna Nilsson lämnade Frödinge/Brantestad SK för Tjust IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!