Milan vann igen – trots Zlatans straffmiss

Straffsumpare och utbytt i halvtid. Det var en ovan roll som Zlatan Ibrahimovic spelade för Milan mot Sparta Prag i Europa League. –Bytet var förutbestämt, säger tränaren Stefano Pioli lugnande efter 3–0-vinsten.

Muamer Tankovic gjorde sitt första mål för AEK Aten mot Leicester.

Fotboll2020-10-29 20:59

För den som såg matchen var det inte en särskilt dålig insats som Zlatan Ibrahimovic stod för. Den svenske 39-åringen – som har öst in mål för Milan den här säsongen – levererade en assist till Brahim Díaz i 24:e minuten och ordnade själv en straff drygt tio minuter senare.

Men Ibrahimovic drog straffen i ribbans överkant och kunde bara skratta åt missen. Enligt statistiktjänsten Opta är det tredje straffmissen på fem försök sedan augusti för den annars så säkre skytten.

"Är en mästare"

Ibrahimovic blev sedermera utbytt i halvtid och ersättaren Rafael Leão satte 2–0 tidigt i andra halvlek. Matchen slutade 3–0 och Milan toppar därmed grupp H. Efteråt kom tränaren Stefano Pioli med lugnande besked om svenskens byte i pausvilan.

– Zlatan är en mästare. Om jag hade bett honom att spela hade han velat fortsätta, men vi måste sprida ut speltiden. Vi har en väldigt tuff match på söndag (Udinese) och grabbarna sätter sina egon åt sidan, säger Pioli enligt Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic var inte den ende svensken som gjorde avtryck under Europa League-kvällen.

Landslagsmeriterade Muamer Tankovic lämnade nyligen Hammarby för AEK Aten och mot Premier League-klubben Leicester gjorde han sitt första mål för klubben. Tankovic gjorde en perfekt tajmad löpning bakom Leicesters backlinje och satte med ett lågt avslut en reducering till 1–2. Men där tog det stopp för den grekiska klubben, som alltjämt är poänglös i Europa League.

Karlsson stekhet

För AZ Alkmaar gjorde Jesper Karlsson, även han nyss bortflyktad från allsvenskan, ännu ett mål. AZ vann mot Rijeka med hela 4–1 och den tidigare Elfsborgsspelaren Karlsson gjorde sitt tredje mål på bara fem matcher för den nederländska klubben. I Baskien föll Real Sociedad med 0–1 mot Napoli och Alexander Isak blev utbytt efter dryga timmen. Därmed toppar AZ grupp F före jagande Real Sociedad och Napoli.

Kvällens stora skräll skedde i Belgien, då Tottenham förlorade mot Antwerpen med 0–1 trots att hemlånade Real Madrid-stjärnan Gareth Bale startade. Därmed ligger Londonlaget bara tvåa i grupp J bakom just Antwerpen från Belgien. Värsta rivalen Arsenal tog en bekväm seger mot Dundalk, 3–0, och toppar grupp B.