Miedema utburen på bår när Arsenal förlorade

Förlust och en allvarlig skada på stjärnan Vivianne Miedema. Arsenal hade en mardrömskväll i Champions League. Franska topplaget Lyon vann i London med 1–0.

Vivianne Miedema bars ut på bår i Arsenals förlustmatch. Arkivbild.

Fotboll2022-12-15 23:12

Jonas Eidvalls lag vill nog helst glömma den här kvällen. Först stod Frida Leonhardsen Maanum för ett självmål och sedan blev det bara tyngre – eller snarare utvecklades matchen till en mardröm.

Storstjärnan och målsprutan Vivianne Miedema missade en boll och sedan föll nederländskan ihop. Anfallaren vred sig i smärtor innan hon, med tårar i ögonen, bars ut på bår.

Arsenal drabbades för drygt en månad sedan av en annan allvarlig skada på en annan nyckelspelare. Beth Mead, som är flickvän till Miedema, drog av korsbandet och är borta en längre period.

Beth Mead fick pris som turneringens främsta spelare under sommarens EM och delade skytteligasegern med Tysklands Alexandra Popp.

Lyon höll undan och tog en mycket viktig seger på bortaplan med 1–0. Nu väntar en rysare i den sista omgången i gruppspelet där franska mästerlaget tar emot Juventus. Det skiljer endast två poäng lagen emellan. Arsenal är trots förlusten, klart för kvartsfinal i Champions League tack vare bättre resultat i inbördes möten mot Lyon.

Svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius spelade 90 minuter. Även Lina Hurtig gjorde comeback efter skada och fick fem minuter speltid.