Messi stängs av – "Får inte betalt"

Qatar-ägda Paris SG har inlett ett disciplinärt förfarande mot storstjärnan Lionel Messi. Efter att argentinaren rest till Saudiarabien, utan tillstånd från den franska klubben, stängs han av.

PSG stänger av Messi. Arkivbild.

PSG stänger av Messi. Arkivbild.

Foto: Aurelien Morissard/AP/TT

Fotboll2023-05-02 21:12

Flera franska medier har hävdat att Messi, som vann VM med Argentina 2022, kommer att stängas av i två veckors tid. Nu hävdar en källa i klubben, för nyhetsbyrån AFP, att avstängningen snarare kommer att vara i några dagar.

– Han får inte träna, han får inte spela och han kommer inte att få betalt medan de disciplinära åtgärderna gäller, tillägger källan i klubben.

En annan klubbkälla indikerar för nyhetsbyrån att Messi "troligtvis" stängs av i två veckor med motiveringen att "ingen är viktigare än klubben."

Messis kontrakt med klubben går ut efter säsongen.

Messi, som fyller 36 år i juni, spelade i PSG:s 1–3-förlust på hemmaplan mot Lorient i söndags.

Därefter reste argentinaren till Saudiarabien, för att uppfylla sin roll som turistambassadör för landet. Men eftersom hans klubb hade förlorat ligamatchen ställde dock PSG-tränaren Christophe Galtier in vilodagen som spelarna brukar få dagen efter match. Det innebar att Messi inte fanns tillgänglig för sin klubb.

Den sjufaldige Ballon d'Or-vinnaren lämnade den katalanska storklubben Barcelona för PSG 2021. I den franska huvudstadsklubben har argentinaren noterats för 31 mål på 69 matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!