Tuna vann kampen i premiären på Tunhamra

IFK Tuna inledde seriespelet med 3–1 mot HM IS hemma. Segern var inte lika stabil som den låter. "Vi borde ha avgjort i första redan. I andra blir det mycket kamp, men vi lyckas avgöra trots att vi inte spelar som bäst", sa IFK Tunas tränare Lasse Gustavsson.

IFK Tunas Anthon Bekesi i kamp med HM IS Karl Hjelmland.

IFK Tunas Anthon Bekesi i kamp med HM IS Karl Hjelmland.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-20 21:14

IFK Tuna såg ut som ett vinnande lag från start där de skapade bra tryck och hade flera fina lägen. Anthon Bekesi gav till slut laget ledningen efter 21 minuter efter ett fint solonummer där han fintade bort en försvarare först och sedan hittade rätt med sitt avslut.

undefined
IFK Tuna fick jubla över tre poäng i seriepremiären mot HM IS.

– Första halvtimmen är urusel från vår sida. Sedan fick vi ordning på det och hade ett par lägen innan halvtid, sa HM IS-tränaren Andreas Stejdahl.

Gästernas fina avslutning lade grunden till en bra början på andra halvlek. Emil Sjökvist kvitterade där till 1–1 per omgående. IFK Tunas Lasse Gustavsson var inte med nöjd med sitt lags agerande.

– Vi låg helt fel där ett tag och gick bort oss på mitten. HM IS fick några lägen och tog tillvara på ett också. Sedan blir det mycket kamp och mindre skönspel, sa han.

Eddie Lundin bjöd ändå på en delikatess vid 2–1-målet i 64:e minuten.

– Han tog emot ett inkast och vände om och klippte till på volley. Det var riktigt bra gjort. Sedan fick vi lite arbetsro när Anton Carlsson gjorde 3–1 med kvarten kvar.

undefined
Anton Carlsson gjorde 3-1 för IFK Tuna kvarten från slutet.

Topptippade Tuna inledde därmed med tre poäng. Tränarna lyfte fram försvarsinsatsen.

– Johan Lundin höll ihop laget på ett föredömligt vis. Vi fick möblera om i försvaret, men de gjorde det grymt bra. Även Eddie Lundin ska ha plus, sa Lasse Gustavsson.

I HM IS fick målvakten Erik Pettersson plus tillsammans med hela backlinjen.

undefined
Johan Lundin gjorde ett jättejobb i IFK Tunas försvar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!