Vimmerby har breddat med spets: "Redo att kliva upp"

En redan stark trupp med en bra mix av ungt och rutinerat har breddats med ytterligare spets. Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson har fog för sin optimism inför seriestarten. "Vi är redo att ta klivet upp i trean", säger han.

Patrik Gunnarsson

Patrik Gunnarsson

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-12 17:00

VIF hade höga ambitioner inför förra säsongen. Då slutade det med en fjärdeplats i serien.

– Vi åkte på en nit mot Tenhult tidigt då vi tappade en klar ledning. Sedan fanns inget utrymme för fler misstag i och med att det var en enkelserie. Truppen var lite tunnare då jämfört med den vi har nu, säger Patrik Gunnarsson.

Med fem nyförvärv och ett par spelare som är på väg tillbaka efter skador, har laget en betydligt bredare och samtidigt spetsigare trupp i år.

– Jag räknar med att Ahmed (Tarabeih), Selatin (Shaljani), Ilhan (Jejna) och Niklas (Gunnarsson) går in och konkurrerar om en plats i startelvan direkt. Hampus Carlsson kommer också få chansen i år, men han behöver den här säsongen för att vänja sig vid den här nivån.

undefined
Niklas Gunnarsson är tillbaka i Vimmerby och får en viktig roll som vänsterback.

Det finns även en rad egna förmågor som knackar på dörren till en plats i A-laget. Pontus Kägo Bragsjö, Abdul Aziz Majed, Walid Hassan och Nimrod Kibrom är några av dem som har tagit stora kliv inför säsongen.

– Tack vare den här bredden i truppen har vi haft bättre tempo och kvalité på träningarna. Bredden gör också att vi blir mindre sårbara när spelare saknas. Som jag ser det har vi fullgoda alternativ på alla positioner utom möjligtvis vänsterbacken. Det känns tryggt.

Med rutinerade pjäser som Rickard Thuresson, Johan "JC" Carlsson och Jesper Lätt i truppen får Vimmerbylaget en bra mix mellan erfarna och unga hungriga spelare.

– De rutinerade spelarna behövs absolut i laget när man som vi har ambitionen att vinna en serie. Samtidigt ska ingen känna sig säker på en plats i laget. Min filosofi är att har man tränat och spelat till sig en plats i laget så har åldern ingen betydelse. Alla gör upp på lika villkor.

Spelmässigt vill tränaren se en mer anfallsinriktad fotboll i år.

– Vi har bytt från 4-4-2 till 4-3-3. Jag vill se en högre press där vi vinner boll och skapar fler lägen. 

När det gäller konkurrenter i serietoppen har Patrik Gunnarsson svårt att peka på något enskilt lag.

– Aneby, Ekhagen och Gullringen känns hetast förutom oss. Men det är jämnt på förhand.

VIF inleder serien på måndag med bortamatch mot Malmbäck.

Vimmerby IF

Nyförvärv: Selatin Shaljani, Ahmed Tarabeih, Ilhan Jejna, Hampus Carlsson och Niklas Gunnarsson.

Förluster: Oliver Johansson, Erik Ståhlgren, Albin Hellenstierna och Elias Hallingfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!