Mathiasson är hela traktens skyttekung

Adrian Mathiasson är den bästa lokala målskytten med sina 21 pytsar. Själv trodde han inte att det skulle gå så bra.

Adrian Mathiasson är hela traktens bästa målskytt. "Det trodde jag aldrig att det skulle gå lika bra i femman som i sexan", säger han.

Adrian Mathiasson är hela traktens bästa målskytt. "Det trodde jag aldrig att det skulle gå lika bra i femman som i sexan", säger han.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-10-09 18:45

Södra Vis anfallare Adrian Mathiasson är hela traktens bästa målskytt. Han har stått för 21 baljor i division 5. 

 – Det känns alltid bra att det går bra. Att man får göra mycket mål för laget, säger 23-åringen. 

Vad är det som har gjort att målskyttet gått så bra?

  – Det mesta tycker jag har funkat bra. Vi har ett bra lag, med många bra passningsfötter som har spelat fram till många av mina mål och bidragit på det sättet, säger skyttekungen. 

Han beskriver hur ett typiskt Adrian Mathiasson-mål går till: 

 – Det är många gånger jag får en boll på kanten, tar med den i fart och springer förbi backen. Sedan går jag in i straffområdet och skjuter. Antingen vid främre eller bortre stolpen. Det är olika. 

När Södra Vi spelade i division 6 förra säsongen, stod Adrian för 20 mål. Nu i division 5 har det alltså gått ännu bättre och han har gjort 21.

 – Det trodde jag aldrig att det skulle gå lika bra i femman. 

Vad beror det på att det nästan gått ännu bättre i division 5?

 – Jag vet inte riktigt, det är svårt att säga. Vi har tränat ganska hårt i vårt lag. Sedan tycker jag att allt spel har funkat jättebra. Det kan nog ha med det att göra också, säger Adrian, som tror lagkamraterna känner sig trygga med honom som spets. 

 – De har något att luta sig tillbaka mot. Jag gör ju oftast något mål varje match. Sedan går ju mycket spel genom mig. De kan skicka ut bollen mot kanten och vet att det funkar.  

Södra Vi kom tvåa i serien och är nu mitt uppe i kval till division 4. Första kvalmatchen borta mot Oskarshamn slutade 3-3. Adrian gjorde ett mål och var en av de bästa spelarna. 

 – Man var nervös där innan första matchen. Oskarshamn har spelat i fyran och det var bortamatch. Men sedan gjorde vi ju en jättebra match. Det känns hoppfullt inför de andra matcherna, även om jag inte har någon koll på Borgholm och Växjö, säger Adrian Mathiasson om kvalet. 

Hur tänker du om din egen framtid? Ska du fortsätta i Södra Vi?

 – Just nu har jag inte bestämt mig för någonting alls. Mycket hänger på om tränaren (Peter Magnusson) blir kvar. Jag trivs bra med honom. Men nu vill jag spela klart kvalet och säsongen innan jag bestämmer mig. 

Finns det något intresse från andra klubbar högre upp?

 – Gullringen har hört av sig, men vi får se hur det blir.

Skulle du kunna göra lika många mål i fyran tror du?

 – Det är svårt att säga. Det är ju en nivå högre. Men jag klarade ju steget mellan sexan och femman bra så man vet aldrig. 

Adrian Mathiassons SVIF har haft en fin säsong och kvalar just nu mot division 4.
Adrian Mathiassons SVIF har haft en fin säsong och kvalar just nu mot division 4.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om