Matchvinnaren: "Den satt väldigt skönt"

En lyckad fast situation och väldisponerade byten. Det var lite av segerreceptet för Djursdala mot Aneby. "Den satt väldigt skönt", sa matchhjälten Isack Thuresson om 2–1-målet.

Isak Thuresson nickar in 2-1 för Djursdala hemma mot Aneby.

Isak Thuresson nickar in 2-1 för Djursdala hemma mot Aneby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-23 15:57

När Isack Thuresson nådde högst på hörnan slagen av Christian Simonsson i den 84:e minuten kom avgörande 2–1. Det innebär att Djursdala mot alla odds står på sex poäng efter två omgångar som nykomling i fyran.

– Ja, det är nästan för bra för att vara sant. Det är väldigt skönt att få den här starten så vi har något att luta oss tillbaka emot, sa Isack Thuresson.

Hur upplevde du målet?

– Jag försökte peka till "Chrille" (Christian Simonsson) vart jag ville ha bollen. Han löste det bra och jag lyckades komma först på bollen. Sedan såg jag inte när den gick in, men det var skönt att höra jublet från lagkamraterna.

Thuresson var en av spelarna som inte spelade 90 minuter mot Aneby. Ett medvetet val.

– Jag passade på att vila lite i andra och kom in pigg på slutet. Det kan ha varit avgörande idag. Vi har ett bra upplägg där vi gör många byten. Många spelade pallar inte en hel match och då är det bättre att alla får bidra med det man orkar, säger han.

Tränaren David Henriksson gillar också upplägget med fria byten.

– Det är ett bra verktyg för oss att klara att orka hela matchen. Jag kan säga till en spelare att gå in och ge järnet i tio minuter och sen byta igen. Jag förstår inte varför andra lag inte gör på samma vis.

Mot Aneby åkte DSK på ett tidigt avbräck då Emil Sandberg fick utgå efter en minut.

– Han fick en smäll på knäet och hade ont. Med tanke på att vi tappade honom tidigt så var det bra att vi orkade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!