Matchhjälten hyllade publiken: "Magiskt att spela här"

Samuel Östlund blev stor matchhjälte för ÅFF när laget besegrade Utsikten. Då skickade han en rejäl passning till hemmapubliken.

Samuel Östlund blev stor matchhjälte som ende målskytt när ÅFF slog Utsikten med 1-0.

Samuel Östlund blev stor matchhjälte som ende målskytt när ÅFF slog Utsikten med 1-0.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-10-10 11:02

– Det märks tydligt att de har ett stort engagemang och verkligen vill att ÅFF ska vinna. Det smittar av sig på oss spelare och gör att vi ger det där lilla extra.

Utsikten, topplag, mot ÅFF i de nedre regionerna. Från början såg det ut så även på planen, när gästerna hade det största bollinnehavet och lät hemmaspelarna springa och jaga boll.

Men övertaget var skenbart, för något mål blev det aldrig. Knappt ens några chanser.

ÅFF kom in i det mer och mer och gjorde matchen jämn.

Och det enda målet.

– En oerhört skön känsla att få göra mål här på Kopparvallen, sa Samuel Östlund och log igen.

Målet gav tre blytunga poäng i jakten på nytt kontrakt.

Dessutom var det snyggt.

Riktigt snyggt.

Gabriel Johansson, högerbacken, fick tag i bollen och slog en snabb och hård passning i djupled som Samuel Östlund tajmade sin löpning perfekt på. Han tog emot bollen, såg att målvakten rusat ut halvvägs i sitt straffområde men halkat och lämnat en lucka som ÅFF-forwarden utnyttjade genom att chippa bollen över och i mål.

– Jag såg att målvakten hade hamnat lite fel och chansade med att chippa den. Sen var det bara att springa mot läktaren och jubla tillsammans med publiken.

1-0 senast mot topplaget Oskarshamn och så 1-0 nu, mot ett annat topplag.

– Vi gör det svårt för motståndarna att hitta luckor på oss. Det känns väldigt stabilt och tryggt just nu. Men vi måste fortsätta spela så här resten av matcherna om vi ska klara nytt kontrakt, påminner Samuel Östlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!