Matchdatum klart efter Hammarbys coronafall

Coronautbrottet i Hammarby blir allt större. Just nu är 16 spelare och fem ledare smittade av viruset. "Vi har vidtagit kraftfulla åtgärder", säger sportchefen Jesper Jansson. Svenska cup-kvartsfinalen mot Trelleborg har skjutits upp till den 1 april – men kan även spelas den 28 mars.

Hammarby under cupmatchen mot AIK för en dryg vecka sedan.

Hammarby under cupmatchen mot AIK för en dryg vecka sedan.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2021-03-16 14:53

Jansson säger att Hammarby stängde ner verksamheten i slutet av förra veckan och att alla spelare har varit isolerade över helgen.

"Det viktigaste för oss i nuläget är att få stopp på smittspridningen inom vår verksamhet, och självklart är vi väldigt måna om att inte riskera att sprida smittan vidare inom Fotbollssverige", säger Jansson till klubbens webbplats.

"Våra lagläkare håller det som väldigt troligt att det är en mutation av viruset som vi fått in i truppen med tanke på det snabba förloppet."

28 mars eller 1 april?

Smittspridningen innebar att Hammarby inte kunde spela svenska cup-kvartsfinalen mot Trelleborg som planerat. Matchen ska nu, enligt Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté (TK), i stället avgöras den 1 april.

Men den kan även komma att spelas den 28 mars.

"Samtidigt som TK beslutar att Hammarby-Trelleborg ska spelas torsdag 1 april klockan 19.00 ger man också föreningarna möjligheten att tidigarelägga matchen till söndag den 28 mars kl 13.00 om man kan komma överens om det", skriver tävlingskommittén på fotbollsförbundet webbplats.

"Ett besked om det ska i så fall inkomma till SvFF senast måndag 22 mars."

Semifinalen flyttas

Matchflytten betyder att Hammarbys eller Trelleborgs semifinal mot Djurgården kommer att spelas den 4 april.

Det var i början av mars som Hammarby fick det första coronafallet. I förra veckan uppvisade fler spelare symptom, varav de flesta fallen bekräftades den 11-12 mars och truppen försattes då i karantän. Ytterligare fall konstaterades på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om