Formstarkt VIF i viktig sexpoängsmatch

En typisk sexpoängsmatch. Så beskriver Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson måndagens möte med IF Haga borta. "Det blir spännande och avgörande för åt vilket håll som vi ska ta vägen", säger han.

Karlo Goranci ser ut att få ta klivet ned från mittfältet till backlinjen igen när Vimmerby möter Haga borta.

Karlo Goranci ser ut att få ta klivet ned från mittfältet till backlinjen igen när Vimmerby möter Haga borta.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-18 12:58

Med tio poäng och en målskillnad på 15–6 i sina fyra senaste matcher är VIF helt klart ett av seriens formstarkaste lag. På måndagskvällen väntar en nyckelmatch för det sjundeplacerade Vimmerbylaget då de tar sig an IF Haga som ligger nia i serien. De är fyra poäng bakom VIF och behöver poäng för att inte dras in ytterligare i bottenstriden.

– Det är ju bara viktiga matcher nu när vi snart kommit halvvägs in i serien. Samtidigt gäller det för oss att vara kalla och ta en match i taget. Tittar man för mycket i tabellen blir det inte bra, säger Gunnarsson som väntar sig en tuff uppgift mot Haga.

– De är ett spelande lag som verkar ganska täta. De varken gör eller släpper in så mycket mål. Vi kan åka dit utan speciell press på oss. Det gäller att vi gör vårt jobb. Formen är i alla fall god och det är extra kul att vi har fått fart på målskyttet.

Vimmerby får klara sig utan Tomislav Jakesevic som är avstängd efter utvisningen mot Västervik senast.

– Det innebär förmodligen att Karlo Goranci kliver ned i backlinjen igen. Det har fungerat bra tidigare så det oroar inte.

Vimmerby genomförde en träning på söndagskvällen så exakt hur laget formeras var inte klart.

– Det blir inga större förändringar är känslan. 

En spelare som klivit fram på sistone är Olle Carlsson. 

– Han har verkligen tagit chansen och etablerat sig på mitten. Han är lugn och trygg med boll. Det är närkampsspelet som han behöver förbättra lite bara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!