Måstematch för Rimforsa

Tisdagens match kan bli avgörande för RIF:s säsong i division fyra, men laget hoppas kunna studsa tillbaka efter förlusten senast.

Johan Runesson i RIF.

Johan Runesson i RIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-06-12 08:00

Rimforsa kommer från en tung förlust hemma mot IFK Motala senast. RIF ligger på en fjärdeplats i division fyra och har fyra poäng upp till tvåan Hjulsbro och trean Malmslätt. Och det är just Malmslätt som står för motståndet på tisdag för RIF. En förlust för RIF skulle innebära att laget halkar efter topplaceringarna ännu mer, medan en vinst skulle dra in dem i kampen om kvalplatsen i allra högsta grad. Något RIF:s tränare Johan Runeson är väl medveten om.

– Det är en jätteviktig match för oss. Tyvärr har det varit så för oss i år att vi vinner mot lagen i toppen och förlorar mot bottenlagen. Förlorar vi är det sju poäng upp till andraplatsen så vill vi vara med i toppen är det här en måstematch, säger Johan Runeson inför matchen.

RIF har ställt in sig på en tuff match där bortalaget kommer att försöka slå långa bollar på yta. Men nyckeln i blir att inte fokusera på motståndarnas spel utan i stället hålla sig till den egna planen, menar Runeson.

– Vi måste ha fokus på vårt spel och får inte stanna av. Vi har haft svårt att föra matcher och blir stressade när vi inte får utdelning, säger han.

Vad blir avgörande?

– Sista tredjedelen blir avgörande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!