Martin Olsson skadad – missar playoffinalen

Martin Olsson missar Sveriges avgörande VM-playoffmatch mot Polen. Vänsterbacken skadade sig i semifinalen mot Tjeckien, och lämnar nu truppen.

Martin Olsson, nummer 5, har lämnat landslagssamlingen. Han skadade sig mot Tjeckien i går och kan inte spela playoffinalen mot Polen på tisdag.

Martin Olsson, nummer 5, har lämnat landslagssamlingen. Han skadade sig mot Tjeckien i går och kan inte spela playoffinalen mot Polen på tisdag.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Fotboll2022-03-25 15:35

Ungefär en timme in i torsdagens match på Friends arena tvingades Martin Olsson att kliva av skadad.

Dagen efter matchen saknades han på landslagets träning, och det står klart att 33-åringen är otillgänglig i tisdagens playoffinal borta mot Polen i Chorzow.

"Tråkigt för Martin såklart. Han gjorde en bra insats i matchen igår och vi hoppas att han är tillbaka på plan så snart som möjligt", säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

I övrigt ägnade de spelare som startade matchen mot Tjeckien sig åt att rehabiliteringsträna på Friends arena.

Ludwig Augustinsson missade torsdagskvällens drama mot Tjeckien på grund av sjukdom. Vänsterbacken deltog delvis i den kollektiva träningen på fredagen.

Emil Krafth och Zlatan Ibrahimovic, båda avstängda mot Tjeckien, tränade och är tillgängliga mot Polen.

Senare på fredagen kommenterade assisterade förbundskapten Peter Wettergren statusen på spelarna under en presskonferens.

– Vi håller på och går igenom alla spelare. Martin Olsson är den som inte kommer vara kvar i truppen, med övriga känns det ganska ljust, det är i alla fall den rapporten jag fick innan jag gick upp hit, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om