Mardrömsstart fällde Rimforsa – jagar poäng

Det vill sig inte för Rimforsa IF i division två. Nykomlingen har det tufft. Mot Eneby fick de en mardrömsstart med två tidiga baklängesmål. Till slut blev det tennissiffror och 6–0 i baken. "Vi kan bättre än så här", säger tränaren Mats Andersson.

Rimforsa IF förlorade borta mot Eneby.

Rimforsa IF förlorade borta mot Eneby.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-08-28 18:59

Att ställa om från division tre till division två har visat sig vara tufft. Ännu tuffare såklart när den så rutinerade stjärnan Hanna Hellström är skadad. I bottenmötet borta mot Eneby fanns förhoppningar om säsongens första poäng. Den förhoppningen släcktes ganska snabbt. 

– Vi är inte med från början. Det får inte ta 30 minuter innan vi är igång. Kanske att det beror på viss nervositet, jag vet inte, säger tränaren Mats Andersson. 

Han fick se Stephanie Näyhä göra både 1–0 och 2–0 tidigt i matchen. 

– Jag tror att det var första matchen för henne i serien. Hon var riktigt, riktigt duktig, berömmer Andersson målskytten. 

Matchbilden fortsatte som den börjat. Innan de hunnit spela en halvtimme, så hade Eneby i praktiken redan säkrat segern. Då stod det 4–0. 

– Det är svårt att förstå hur Eneby kunde ligga så långt ner i tabellen. Jag tycker att de var väldigt bra. Vi hängde helt enkelt inte med och blir frånsprungna. Det är bara att konstatera att vi måste upp en nivå och gå in i duellerna. De senaste säsongerna har vi vunnit mycket och är inte riktigt vana vid att förlora. 

RIF är jumbo i tabellen och har gått poänglöst i de fem första matcherna. 

– Vi kämpar på och ska göra allt för att ha ett lag bakom oss i tabellen. Det är ju bara ett lag som åker ur.

Andersson berömde Nessie Ingvarsson och Maja Bjerkinger för insatsen mot Eneby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!