Mardrömsmotstånd för SVIF i minnescupen

Under lördagen ska Södra Vi IF spela slutspelsgruppen i Håkan Sandbergs Minnescup i Linköping. Som enda lokala lag tog sig SVIF vidare - och nu väntar tuffast möjliga motstånd.

Anton Brorsson gjorde två av Södra Vis mål i gruppspelet på Håkan Sandbergs Minnescup.

Anton Brorsson gjorde två av Södra Vis mål i gruppspelet på Håkan Sandbergs Minnescup.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-02-01 06:00

– Det kommer bli riktigt tufft, konstaterar Södra Vis mittfältare Anton Brorsson.

Laget ska nämligen spela mot regerande mästaren Mjölby AI, som är ett topplag i division tre, och division ett-laget Linköping City. 

– Det blir nog mycket att jaga boll och försvara oss.

Han gjorde två mål för Södra Vi i gruppspelet där laget vann två matcher. De besegrade Dulqad och AC Studenterna, efter att ha förlorat mot AFK Linköping. Som en av de bästa grupptvåorna gick SVIF vidare till spel på lördagen. 

– Vi har aldrig gått vidare innan, så det känns roligt. Jag gillar den här cupen också, med sjumanna. Det blir inte lika stor skillnad mellan divisionerna. På mindre ytor blir det lättare att ligga rätt hela tiden, säger Anton Brorsson. 

Södra Vi spelar mot Linköping City klockan 15:00 och möter sedan Mjölby klockan 16:00. 

– Vi åker dit och ser det lite som försäsong och en ära att få möta de här bättre lagen. Ligger vi rätt kanske vi kan hålla nollan i alla fall och få någon poäng med oss. Vi ska försöka ge dem en rejäl match, säger mittfältaren.

Hur tänker du annars inför division fem-säsongen med Södra Vi?

– Det känns väldigt bra. Vi har ett starkt lag, med bra kollektiv. Det är vi väl lite kända för, att jobba som ett lag och dra åt samma håll. Vi har tappat några tunga spelare, men också fått in rutin, så vi är åtminstone inte sämre än förra året. 

Vi livesänder cupen från och med kvartsfinalerna som börjar 17:30.

Karta: ULFVESKOG
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!