Mardrömmen håller i sig för KBK: "Måste börja om"

I seriepremiären vann Kisa BK mot Nässjö. När lagen nu drabbade samman igen var det istället smålänningarna som drog det längsta strået. KBK inkasserade därmed sin sjunde raka förlust i division 3.

Kisa BK lyckades inte upprepa bedriften från seriepremiären, då man besegrade Nässjö. Nu var det NFF som fick jubla högst.

Fotboll2022-06-22 22:24

Nej, det vill sig verkligen inte för Kisa BK. En tung svit blev bara tyngre på onsdagskvällen, efter 3–1-förlusten borta mot Nässjö FF.

Uppförsbacken blev också jobbig, redan i första halvlek. Nässjö, som är med i toppen av serien, gick upp till 2–0 innan paus.

– Det handlar om självförtroende. Vi gör misstag och måste minska dem om vi ska ha en chans, skriver Alberis da Silva, tränare för Kisa, i ett SMS till Sporten.

Daniel Malmström Arnesson, som var tillbaka i KBK efter att ha varit avstängd i den förra matchen, skakade liv i de sista 15 minuterna. Stephen Kigongo assisterade honom till 2–1.

Bortalaget hade också ett par bra lägen att kvittera, men fick inte in bollen. Det är lite signifikativt för de senaste matcherna.

– Vi har tappat det självförtroendet vi hade i början, tyvärr, menar da Silva.

Istället kunde Nässjö definitivt avgöra på tilläggstid och sjunde raka förlusten för KBK är nu ett faktum.

Hur ser du på den tunga perioden och vad behöver ni förbättra för att vända på det?

– Vi måste börja om lite på nytt, känner jag. Om alla spelare jobbar hårt så kan vi komma tillbaka starkare, menar tränaren.

Erik Lindblad och Junior Kivumbi var gästernas främsta spelare mot Nässjö.

Kisa står kvar på tolv poäng i serien och har bara fyra pinnar ned till jumbon Torstorp. Ned till negativ kvalplats (Ljungsbro) skiljer det en poäng.