Marcus Berg: Dåligt samvete över resultaten

Storförlusten samt åsynen av en guldfirande lokalkonkurrent senast sved hos IFK Göteborg. I säsongsavslutningen, borta mot Värnamo, revanscherade sig "Blåvitt" genom att stå för en solid insats som gav seger med 4–1. –Det var en bra avslutning, säger lagkaptenen Marcus Berg.

IFK Göteborgs Gustaf Norlin (2:a från vänster) gratuleras av lagkamraterna efter 3–1-målet mot Värnamo.

IFK Göteborgs Gustaf Norlin (2:a från vänster) gratuleras av lagkamraterna efter 3–1-målet mot Värnamo.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2022-11-06 17:13

Anrika storklubben IFK Göteborg, som endast har Malmö FF före sig i den allsvenska maratontabellen, följs av en stor supporterskara som drömmer om bättre tider än vad som varit på sistone. En stor skara gästande supportrar slöt upp kring Finnvedsvallen.

– Man känner en sorts dåligt samvete över resultaten vi haft och placeringen i tabellen. Vi önskar och tror att vi ska kunna ta oss uppåt framöver, säger Marcus Berg.

Den tillresta klacken fick se en bättre version av sitt favoritlag än vid 0–4-förlusten i derbyt mot guldvinnaren BK Häcken senast. I matchminut 30 tog Göteborg ledningen genom Sebastian Eriksson som avslutade en hörna med att nicka bollen i mål.

– En stabil insats, bra struktur, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre om sitt lags sista insats för säsongen.

Andra halvlek hann inte mer än starta förrän Marcus Berg utökade Göteborgs ledning till 2–0. Bergs 13:e mål för säsongen gav gästerna arbetsro, men dock bara tillfälligt eftersom Värnamos Ajdin Zeljkovic kom med snabb replik i form av reducering till 1–2.

Avbrott efter pyroteknik

En stund senare tilldelades Värnamos Bernardo Vilar sitt andra gula, och därmed rött, kort. Gustaf Norlin tog sig igenom ett decimerat hemmalag och satte det mål som såg ut att ge Göteborg en behaglig resa in mot slutsignalen.

– Jag tycker att vi sitter ihop bra i dag och utnyttjar våra chanser. Klart det är en positiv avslutning, säger Marcus Berg.

Plötsligt antändes en större mängd pyroteknik i Göteborgsklacken, varav en pjäs som kastades in på planen. Domaren Kristoffer Karlsson stoppade spelet vid två tillfällen, men så småningom kunde allsvenskan 2022 slutföras.

På tilläggstid förvaltade Gustaf Norlin en straffspark till att skjuta sitt andra och gästernas fjärde mål i matchen. IFK Göteborg blev, precis som i fjol, åtta i allsvenskan.

– En säsong som varit upp och ner. Vi har vunnit 14 segrar. Allt har inte varit dåligt, men "Blåvitt" vill ha mer, säger Mikael Stahre.

Sökande efter identitet

– Överlag har det varit alldeles för mycket upp och ner. Det känns som om vi varit sökande efter vår identitet, säger Marcus Berg.

Nykomlingen Värnamo, som säkrade nytt kontrakt i svensk fotbolls finrum i god tid före den sista omgången, landade till slut på tionde plats. Anfallaren Marcus Antonsson har gjort 20 av lagets 34 mål.

– Stolt över säsongen vi gjort, säger Värnamos tränare Kim Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!