Klar premiärförlust för Gullringen

Skön repris? Nej. Precis som förra året öppnade Gullringen träningsmatchandet borta mot Hvetlanda GIF. Då blev det överraskande seger. Under lördagen blev det förlust med 6–1. "Vi drar inga större växlar av det här", säger Ola Lindblom efter sin premiärmatch som tränare på stor plan.

Marcus Oskarsson Johansson gjorde Gullringens mål mot Hvetlanda GIF.

Marcus Oskarsson Johansson gjorde Gullringens mål mot Hvetlanda GIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-02-25 16:30

Trots den klara förlusten var det en inte alltför besviken Ola Lindblom Sporten pratade med en stund efter matchen. Om att det ändå blev 1–6 i baken säger han så här:

– Det var en blandning av att vi slarvade en del och att vi saknade ganska många tongivande spelare. Det blir så att vi kanske nästan överdriver passningsspelet, men vi vågar försöker spela oss ur situationer istället för att bara skicka långt. Det är så vi försöker spela och också utvecklas som lag.

Lindblom säger vidare att flera av Hvetlandas mål var likartade:

– Ja, jag tror att fyra eller fem av deras mål kom efter att de bröt våra uppspel och ställde om snabbt med fyra-fem spelare. Annars tyckte jag faktiskt inte att Hvetlanda var så bra. Jag var inte imponerad av dem och vet inte riktigt vad de hade för spelidé.

Andra halvlek följde Lindblom vid sidan av och fick då möjlighet att få en annan överblick, i rollen som tränare:

– Det är klart att man ser saker och ting på ett annat sätt när man inte själv spelar.

Vad tar ni för lärdom av premiärmatchen?

– Att många av våra unga spelare fick chansen och också gjorde det bra. Jag tycker att det är viktigt att vi vågar spela, trots att det blir fel ibland. Det var också skönt att få komma ut och spela på stor plan igen. Sen kan vi bli bättre när det gäller inställning och attityd i vissa lägen.

Marcus Oskarsson Johansson gjorde Gullringens mål på nick.

Ola Lindblom gav Albin Gustafsson och Victor Okeij extra beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!