Målvaktstavlor sänkte PSG: "Olyckligt"

En svag utspark och ett missförstånd. Två målvaktstavlor sänkte PSG i den första Champions League-semifinalen mot Lyon. –På den här nivån straffar det sig, säger PSG:s Amanda Ilestedt till TT.

PSG:s målvakt Barbora Votíková stod för två misstag i 2–3-förlusten mot Lyon i den första Champions League-semifinalen. Arkivbild.

Fotboll2022-04-24 18:58

Barbora Votíkovás utspark i slutet av första halvlek hamnade rätt i gapet på Ada Hegerberg. Den norska stjärnan friställde i sin tur Catarina Macario som skickade in 2–1 för Lyon bakom PSG-målvakten.

I början av andra halvlek högg Lyon som en kobra på nästa PSG-misstag – ett missförstånd mellan Amanda Ilestedts mittbackskollega Paulina Dudek och Votíková.

Votíková laddade för att rensa undan men i vägen kom Dudek, som hoppade undan i sista stund. Men Dudek ställde Votíková som missade rensningen. Målvakten vände sig därefter om för att hinna i kapp innan bollen passerade mållinjen. Det gjorde hon. Problemet var bara att hon stannade upp bollen i stället för att slå undan den på ett tillslag – och då dök Macario upp bakom ryggen och fick bollen på sig in över mållinjen.

"Detaljer avgör"

– Det är sådant som kan hända, men på den här nivån straffar det sig. Det är detaljer som avgör den här matchen, tyvärr blir det lite olyckligt, säger Ilestedt.

Dudek revanscherade sig några minuter senare när hon reducerade till 2–3 från straffpunkten. Från samma straffpunkt kvitterade Wendie Renard för Lyon i första halvlek – för det var Paris Saint-Germain som tog ledningen redan efter sex minuter genom Marie-Antoinette.

Men två misstag bäddade alltså för Lyons 3–2-seger. Returmötet spelas i Paris redan på lördag.

"Hade varit en dröm"

– Vi har alla chanser i världen, det gäller att vi går in med en bra inställning. Det känns fantastiskt att vi har andra matchen med våra fans som kommer föra ett bra liv på läktaren och stötta oss. Vi kommer göra allt för att ta oss till final, säger Ilestedt och avslutar:

– Det hade varit en dröm att spela en final i Champions League.

Amanda Ilestedt spelade hela matchen för PSG medan målvakten Emma Holmgren blev kvar på Lyons bänk matchen igenom.