Målvaktstavla när Malmö besegrade Degerfors

Malmö FF är tillbaka i serieledning efter 3–0 hemma mot Degerfors. Birmancevic visade vägen med ett frisparksmål – som Jeffrey Gal kanske borde ha tagit. –Vi har 1–0 tack vare Veljkos fina frispark, men vi kommer ut i andra halvlek och kör över dem, säger Anel Ahmedhodzic.

Malmös Veljko Birmancevic får en kram av Martin Olsson efter 1–0.

Fotboll2021-08-21 17:16

Vejlko Birmancevic och Malmödebuterande Martin Olsson ställde upp sig för frispark strax utanför högerkanten av Degerfors straffområde. Birmancevic slog till, samtidigt som målvakten Jeffrey Gal valde att tjuva mot den främre stolpen.

Frisparken sköts efter backen i målvaktens hörn och tjuvande Gal kastade sig tillbaka förgäves och fick se bollen rulla in innanför "sin" stolpe.

Stjärnorna vilades

Malmö FF valde att vila flera spelare mot Degerfors på lördagen efter onsdagens Europadrabbning med Ludogorets (seger 2–0) från Bulgarien. Bland annat så inledde stjärnorna Antonio Colak och Anders Christiansen på bänken.

– Du måste byta för att ha någon chans alls i Europa, sade Malmötränaren Jon Dahl Tomasson i Discovery inför matchen.

– Varje match så ska man ge hundra. Man går in i varje match med samma inställning. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra, men i dag så vände vi det själva, säger Anel Ahmedhodzic i Discovery efter matchen.

– Det gick åt mycket energi, men vi är ett lag som har väldigt mycket energi

Degerfors å sin sida anlände till Malmö efter en ordentlig urladdning mot division 3-laget IK Sleipner där "Bruket" segrade med hela 8–1.

Malmö tog tidigt kommandot, men lyckades inte riktigt skapa stora problem för Degerfors och gästerna var inte ofarliga även om de heta målchanserna saknades.

Men strax före halvtid slog Birmancevic till med sin frispark och gav Skånelaget ledningen.

– Första halvlek sitter presspelet inte så bra. Vi pressar en och en och vi pressar till 80-90 procent. Vi har 1–0 tack vare Veljkos fina frispark, men vi kommer ut i andra halvlek och kör över dem, säger Anel Ahmedhodzic.

– Vi börjar pressa som ett lag, vi börjar springa för varandra och vi är mer kompakt som lag. En mycket bättre andra halvlek än första.

Dubbla skador

I den andra halvleken utökade sedan Malik Abubakari till 2–0 efter knappa 70 minuter. Strax före slutsignalen kom ännu ett frisparksmål genom inbytte Anders Christiansen.

Återigen valde Gal att ta ett kliv in i målet och precis som Birmancevic placerade Christiansen in den i målvaktens hörn – men i krysset.

– Det där är en riktigt bra frispark, säger experten Anders Andersson.

Segern innebär att Malmö tar över serieledningen på målskillnad före Djurgården – som har en match mindre spelad. Degerfors är kvar på en tiondeplats.

Efter knappt 80 minuters spel var det oroväckande bilder för Malmö när Jo Inge Berget som byttes in i halvtid tvingades kliva av med en befarad skada. Detsamma gällde Martin Olsson som även han tvingades utgå efter att ha tagit sig mot baksida lår tidigare i halvleken.