Måltorkan över för Uddenäs – slog till mot Sirius

Han drabbades av måltorka och var inte längre en startspelare. Kanske kan fotbollslivet snart vara annorlunda för Oscar Uddenäs. Mittfältaren spelade från start och gjorde mål i Häckens 4–1 borta mot Sirius.

Oscar Uddenäs (mitten) jublar det efterlängtade målet.

Fotboll2023-04-23 19:34

Inom loppet av tolv minuter satte Oscar Uddenäs tre mål och såg till att Häckens hemmamöte med Helsingborg slutade hela 5–0.

Ett hattrick som innebar att mittfältare klev upp på sju allsvenska mål.

Sedan gick det tyngre.

Under de återstående 13 matcherna fram till förra säsongens SM-titel blev speltiden mindre för Uddenäs – och dessutom drabbades han av måltorka.

Delar som har varit hans fotbollsvardag sedan den 8 augusti.

"Så fotboll är"

Kanske kan Häcken-spelaren få en ljusare tid framöver.

20-åringen fick nämligen chansen från start borta mot Sirius – och såg till att göra något bra av situationen.

I 34:e minuten dundrade han in 1–0-målet via ribban.

– Det är något vi pratar om, att vi som yttermittfältare ska komma på bortre stolpen. Jag tror att jag har gjort 90 procent av mina mål därifrån, så det är bara fortsätta att vara där, säger han till Discovery.

Om måltorkan och situationen utanför startelvan?

– Det är så fotboll är. Det är svårt att göra något när konkurrenterna gör det bra och laget fortsätter att vinna. Men det är lärorikt och man får ta de chanserna man får.

Fullträffen gav Häcken en fin start som ledde till att klubben snabbt var en vinnare igen efter den oväntade hemmaförlusten mot Kalmar FF (1–3).

Mikkel Rygaard och Lars Olden Larsen såg även de till att göra sina första mål för säsongen. Rygaard var lika distinkt som Uddenäs när han placerade in 2–0 i 52:a minuten och Olden Larsen nickade fint in Rygaards inlägg till 3–0 i 73:e.

Sirius Marcus Mathisen reducerade till 1–3 i 86:e innan Benie Traore satte 4–1 på straff.

"Tuff uppgift"

Häcken, vars tränare Per Mathias Høgmo missade matchen på grund av sjukdom, är uppe på nio poäng – precis som Kalmar FF och Malmö FF – och möter Värnamo hemma på lördag.

För Sirius försvann nollan i tabellens förlustkolumn.

– Häcken, det får jag erkänna, är otroligt bra på det de gör. Vi har ett oerfaret mittfält som spelar mot allsvenskan kanske bästa mittfältare. Det är en tuff uppgift, säger Mathisen till Discovery.

– I dag får vi erkänna att de var några nivåer över oss.

Efter tre raka kryss och den färska förlusten på Studenternas IP, fortsätter klubbens poängjakt borta mot AIK på lördag.