Mathiasson tillbaka som målskytt i cupderby

Södra Vi IF besegrade lokalkonkurrenten Horn/Hycklinge IF i lördagens derbybetonade cupmöte på Arena Ceos. Adrian Mathiasson gjorde säsongsdebut i SVIF och fastställde slutresultatet till 2–0. "En bra laginsats och det var extra kul att se Adrian tillbaka", sa Södra Vis tränare Peter Magnusson.

Adrian Mathiasson gjorde mål för Södra Vi IF.

Adrian Mathiasson gjorde mål för Södra Vi IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-16 12:22
undefined
Marcus Oskarsson Johansson, Horn/Hycklinge.

Horn/Hycklinge kom med en 3–0-seger mot Ankarsrum i ryggen och hade vissa planer på att utmana SVIF. De gav dem en rejäl match i alla fall, men räckte inte riktigt till.

– Vi kom inte upp i den nivån spelmässigt som jag vet att vi kan. Vi hänger ändå med bra med tanke på att vi har fem försvarsspelare skadade och fick spela mittfältare i backlinjen nu. Oliver Eriksson var en av spelarna som fick ta ett kliv ned i banan och han ska ha beröm för sin insats, sa Dennis Isaksson i Horn/Hycklinges ledarstab.

undefined
Jesper Carlsson gjorde mål för Södra Vi IF.

SVIF fick alltså revansch för sin 3–0-förlusten i första omgången av cupen mot Tjust. Jesper Carlsson gav laget ledningen efter tolv minuters spel och i andra halvlek gjorde inhopparen Adrian Mathiasson 2–0.

– Vi spelar bra den första kvarten, men sedan blir vi lite nöjda och faller ned efter att vi tagit ledningen. I andra börjar vi bra första 20 minuterna då vi hittar rätt i positionerna och sätter pressen som vi ska. Det här var ett bra steg i rätt riktning även om det finns mycket att jobba på, sa Peter Magnusson.

undefined
Peter Magnusson, tränare Södra Vi IF.

Han gav plus till hela laget för insatsen, men ville framhålla ett par spelare lite extra.

– Marcus Hedlund, Casper Sjökvist och Kaibar Shokran gör det riktigt bra tillsammans med Adrian Mathiasson. Han var pigg i sin första match för säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!