Svängiga matcher för HM IS och FBSK

Två lokala lag var i farten i damfyran på lördagen. HM IS spelade oavgjort mot Holsby B och Frödinge föll mot Smedby/Trekanten.

HM IS räddade en poäng genom att kvittera sent till 4-4 hemma mot Holsby B. Emma Sjökvist gjorde två av målen.

Fotboll2023-09-09 14:06

HM IS–Holsby B 4–4

Efter fyra raka segrar tappade HM IS en poäng. De ledde med 2–1 i halvtid, men i andra vände gästerna och hade både 3–2 och 4–3 innan HM IS kvitterade fem minuter från slutet.

– Holsby förde spelet till stor del. Vi skapade en del ströchanser. Jag är nöjd med att vi lyckades komma igen i andra och få med oss en poäng. Nellie Davidsson ska ha plus för sitt slit på mittfältet, sa HM IS-tränaren Stefan Frejd.

Målskyttar HM IS: Emma Sjökvist 2, Nellie Davidsson och Ellen Stejdahl.

Frödinge–Smedby/Trekanten 2–3

Gästerna tog ledningen, men sedan vände FBSK till 2–1 efter mål av Jeanette Lind och Sara Stridh. Till slut var det ändå bortalaget som lyckades vända tillbaka och avgöra i 88:e minuten.