Malmös kalldusch – förlust mot Mjällby

Malmö FF hade chansen att ta över serieledningen i allsvenskan. Men det krävdes en seger mot svårspelade Mjällby på Strandvallen – i stället blev det förlust med 0–1. –Jag är inte frustrerad, säger MFF-tränaren Henrik Rydström i Discovery+.

Herman Johansson avgjorde mot Malmö FF.

Fotboll2023-08-14 20:55

MFF inledde piggt och kom till ett par målchanser, närmast kom vasse Taha Ali vars avslut gick över.

Därefter kom Mjällby in i matchen och i den 29:e minuten tog man också ledningen. David Löfqvist, som låg bakom listerlänningarnas seger mot MFF i juli, kom med ett perfekt inlägg som Herman Johansson nådde högst på och 1–0 var ett faktum.

– Vi spelar ändå bra och har lägen. Vi måste ta vara på dem. De försvarar lågt så vi måste ha tålamod, sade Malmös Taha Ali i halvtidsintervjun i Discovery+.

Men den andra halvleken blev en lång transportsträcka till en hemmaseger. Mjällby hade kontroll över matchbilden, och Malmö gick inte att känna igen. Matchen slutade 1–0 och resultatet betyder att Elfsborg behåller serieledningen, en poäng före MFF och Häcken.

– Vi är gladiatorer. Efter den första halvleken insåg vi att vi kunde försvara till en vinst. Det är känslor överallt, vi har blivit ett "bogeyteam" för Malmö. Att kunna ge publiken en seger, och dessutom mot Malmö, är helt fantastiskt, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson.

Malmös tränare Henrik Rydström säger att hans lag gjorde en bra match – trots förlust.

– Jag är inte frustrerad, vi gör en bra match, även om jag vet att man inte ska säga så när man har förlorat. Men det är stor skillnad på den här matchen och den tidigare matchen mot Mjällby (1–2-förlust i Malmö). Vi har några lägen men vi saknar kvalité i våra avslut, det är upp till oss att träna på det, säger Rydström.