Malmö hakar på i toppen – vann stormötet

För första gången på sex år har Malmö vunnit på Tele2 arena. MFF besegrade Hammarby med 3–1. Nyförvärvet Oliver Berg, Stefano Vecchia och Otto Rosengren stod för bortamålen.

Oliver Berg satte 1–0 för sitt Malmö i bortasegern mot Hammarby.

Fotboll2023-09-17 17:00

Det tog 19 minuter. Sedan var nollan spräck i stormötet mellan Hammarby och Malmö FF.

Och det var bortalaget som skulle ta ledningen. Norske anfallsstjärnan Oliver Berg värvades från Djurgården under sommaren och har börjat betala av sig.

På sin förra hemmaplan sköt han 1–0 till MFF.

"Bajen" var inte ofarligt framåt men man lyckades inte förvalta spelövertaget i målchanser.

I stället sköt Stefano Vecchia 2–0 till bortalaget med en välplacerad frispark i den 40:e minuten.

– Den satt fint, det var på tiden att göra ett frisparksmål, sade Vecchia till Discovery+ i halvtidspausen.

Malmö fortsatte skapa i den andra halvleken. Det skulle ge utdelning när inhoppande Otto Rosengren chippade in 3–0 och stängde matchen med kvarten kvar.

Det var Rosengrens, som köptes dyrt från Mjällby i somras, första mål för klubben.

En annan inhoppare, Hammarbys Viktor Djukanovic, snyggade till siffrorna med en vacker reducering till 1–3.

Malmö hakar nu på i guldstriden och tar över serieledningen. Elfsborg har dock chans att ta tillbaka den senare under söndagen.