Målkalas och spännande derby i damfyran

HM IS vann en jämn mittenmatch mot Frödinge-Brantestad och VIF C hade målkalas mot Södra Vi i damernas division 4.

VIF C vann emd hela 14-0 i helgenst match mot Södra Vi.

VIF C vann emd hela 14-0 i helgenst match mot Södra Vi.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-07 15:43

HM IS tog en viktig seger i division 4-derbyt mot Frödinge-Brantestad. Matchen slutade 4-2. 

 – Det kändes bra. En rättvis seger tycker jag. Vi gjorde en stark match så det var välförtjänt, säger tränaren Roger Angenfeldt. 

 – Vi visste att det skulle bli en jämn match. Vi förlorade med uddamålet borta mot Frödinge så vi väntade oss en tuff utmaning. Men tjejerna gjorde en helgjuteninsats. 

Amanda Hjort blev tremålsskytt i HM IS och Saga Stejdahl gjorde ett mål. Tränaren lyfte fram Amanda som bästa spelare för dagen:

 – Hon jobbade och slet hela matchen och gjorde tre mål på det. Bra insats. 

I division 4-matchen mellan Södra Vi och VIF C blev det en riktig jordskredsseger för bortalaget. Vimmerby IF C vann med hela 14-0. 

 – Det beskriver matchen rätt bra. Vi är i grunden bättre så det är inte så mycket att säga om. Södra Vi försöker och fightas, men de har det tufft. För oss rullar det på. Vi skapar chanser och låter dem inte komma upp i banan. Då kan det bli så stora siffror, berättar Larsgustavsson, tränare i VIF C. 

 – Det ska vara och är vår match hela vägen igenom. Vi är nöjda.

Vilka spelare vill du lyfta fram som extra bra?

 – Molly Gustavsson gjorde sex mål så det är klart att hon stack ut. Sedan kan man berömma Alice Karlsson. Hon är 05:a och är rivig och spelar fram till flera mål i matchen. Sedan har vi flera äldre spelare med som inte tränar, men ställde upp för att v i skulle få ihop lag. De imponerade med tanke på att de inte tränar. 

Målen i VIF: Molly Gustafsson 6, Stina Linder 2, Kujtese Rexha 2, Cornelia Lindgren, Matilda Khan-Ngoen, Hilda Samuelsson, Sandra Andersson

Karta: Frödinge-Brantestads SK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!