Målfest när Hultsfred krossade Hvetlanda GIF

Hultsfred hade inga problem med Hvetlanda GIF i division 4 Småland fortsättning norra dam i fotboll, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-2 (7-0).

Hultsfreds FK vann mot Hvetlanda GIF (9-m)

Fotboll2023-09-23 16:58

Hultsfreds lagledare Christian Johansson kommenterade matchen:

- En smakstart på matchen med mål redan efter 3 minuter. Första halvlek var riktigt bra med hög press och bra passningsspel. Vi följde taktiken med att fylla på med hela laget när vi hade anfall, när vi gör det bra så vann vi de viktiga 2-3 bollarna. Andra halvlek blir lite lugnare och de fick ha mer boll, svårt när man leder med 7-0 att hålla igång spelet. Totalt en bra match där hela laget gjorde det bra.

Hultsfreds Caroline Phalén var matchens utropstecken, och stod för hela fyra mål.

Hultsfred började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Elsa Nilsson till.

Hultsfred ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Emma Billing, i sjätte minuten.

Bara fyra minuter senare var det Emma Billing som såg till att Hultsfred ökade ledningen på nytt, till 3-0.

Hultsfred gjorde också 4-0 två minuter senare genom Caroline Phalén.

Hultsfred gjorde 5-0 i 32:a minuten, när Caroline Phalén återigen hittade rätt.

Hultsfred gjorde också 6-0 i 36:e minuten, när Caroline Phalén slog till som med målet fullbordade sitt hattrick.

Två minuter senare var det Edna Ganovic som såg till att Hultsfred satte 7-0. I 68:e minuten nätade Elsa Nilsson ännu en gång, och gjorde 8-0.

I 72:a minuten ökade Caroline Phalén ledningen ytterligare.

Hvetlanda GIF reducerade till 9-1 fyra minuter senare genom Edith Fridell.

I 88:e minuten reducerade Hvetlanda GIF på nytt genom Ida Forsberg. Det fastställde slutresultatet till 9-2.

Hultsfred har tre segrar och två förluster och 28-11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hvetlanda GIF har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 13-14 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Hultsfred slutar på tredje plats i tabellen, och Hvetlanda GIF på fjärde plats.