Kommunderbyt blev en riktig målfest

Det bjöds bland annat på ett målrikt derby i helgens omgångång i division 6. Målilla besegrade Virserum borta med 5–3. Siffror som var i underkant sett till spelet.

Målilla vann derbyt mot Virserum borta.

Fotboll2022-09-18 15:27

Virserum–Målilla 3–5

– Vi ledde med 5-0 och spelade ut dem, hade två skott i stolpen och missade straff. Mina grabbar blev bekväma och slutade spela och det får man aldrig göra mot något motstånd. Segern blev ändå bekväm, men skulle varit större, sa Målillas tränare Johan Hägg.

Målen Virserum: Muhammad Saad Eddin, Jonathan Sahlström och Abdullah Al Hariri.

Målen Målilla: Pierre Ringström, Jesper Blomqvist, Daniel Skog, Dennis Adolfsson och Ali Kohestan.

SK Lojal–Frödinge 0–2 (0– 1)

Frödinge-Brantestad tog en tidig ledning. Alex Gunnarsson slog till, redan i 22:a minuten. Matchen stod därefter länge och vägde. 0-2-målet kom med en minut kvar att spela, när Tommy Tambour gjorde mål.

De tre poängen innebär att Frödinge ligger sjua i serien och kan avancera ytterligare i den sista omgången. Lojal är sexa, men bara en poäng före.

IF Hebe–BOIF 1–1 (1–0)

Rasmus Sandsborg gav Hebe ledningen redan i sjätte minuten.  Med en dryg halvtimme kvar att spela kvitterade BOIF och räddande en poäng.

Slätmon–Rimforsa 0–6 (04)

Rimforsa tog en odiskutabel seger i derbyt och leder serien med två omgångar kvar.

Målen RIF: Arvid Westerling, Johan Runesson, Harun Ali, Mahamed Abdi Ali,  Ayub Hashi och Maslah Mohamuud Muhiyadin.

Mörlunda–Fliseryd 0–8 (0–2)

Mörlunda stretade emot väl i första halvlek, men i andra rann det iväg ordentligt till klara 8–0.