Samuelsson i ny roll i ett starkare HM IS

En sjätteplats i femman förra säsongen. Den har HM IS ambitionen att förbättra i år. "Vi har en riktigt stark elva när alla spelare är tillgängliga", säger den målfarlige forwarden Rasmus Samuelsson, som även har en roll i ledarstaben i år.

Rasmus Samuelsson tror att HM IS kan göra en riktigt bra säsong i år.

Rasmus Samuelsson tror att HM IS kan göra en riktigt bra säsong i år.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-03-29 16:20

AVSPARK 2022

Sedan HM IS tog klivet upp från division sex 2018 har laget etablerat sig i femman väl. Placeringarna 7:a, 8:a och 6:a är lagets facit de tre senaste säsongerna. Inför 2022 känner Rasmus Samuelsson att det är dags att sikta lite högre.

– Vi har fått behålla truppen intakt från förra säsongen och spetsat den med Erik Stejdahl och Jonatan Green. Vi har en riktigt stark startelva när alla spelare är tillgängliga. Därför tycker jag personligen att vi borde kunna ta nästa steg och vara med och utmana i toppen, säger han.

Vilka lag ser du som seriefavoriter?

– Södra Vi är alltid med i toppen och Hultsfred ser starka ut. Stjärnan och IFK Västervik blir säkert att räkna med. IFK Tuna borde också räcka långt, även om de känns lite svårbedömda.

För 27-årige Rasmus Samuelsson blir den här säsongen den första som ledare. Han har en roll som assisterande tränare i den hemvävda ledarstab på fyra personer som ska leda laget.

– Det ska bli spännande att prova på rollen som ledare. Intresset för den biten har vuxit fram hos mig på senare år och nu kom ett ypperligt tillfälle att prova på. Det känns bra att göra det med Roger Olofsson och Adam Rosenquist som har varit med länge. Adam kommer att ha huvudansvaret och jag och Emil Sjökvist fungerar som assisterande.

Hur lägger ni upp det på träningar?

– Roger är gammal målvakt så han tar ansvar för dem. Jag, Emil och Adam turas om att köra ett par övningar var. Det har fungerat bra.

Inför förra säsongen var Samuelsson på väg till Myresjö, men blev kvar i moderklubben ändå.

– Jag åkte på en skada olägligt och insåg även att resorna dit var påfrestande så jag valde att stanna i HM IS. Om det skulle dyka upp en möjlighet längre fram utesluter jag inte att prova på en högre nivå igen.

Den här säsongen är det fullt fokus på HM IS som gäller. Laget har kört vidare på ett klassiskt 4-4-2 så här långt.

– Det känns tryggt och är något som alla kan. Det finns ändå lite tankar på att testa något annat framöver också. Vi får se.

Laget har en stark försäsong bakom sig med endast en plump i protokollet. 4–1-förlusten mot Hultsfred i cupen.

Seriepremiären spelar HM IS den 18:e april hemma på Hjältemon mot just Hultsfred.

– Det blir en bra värdemätare och chans till revansch direkt.

Jonatan Green blir ett intressant tillskott i HM IS.
Jonatan Green blir ett intressant tillskott i HM IS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!