Målfarlige anfallaren funderar på comeback

Vad hände egentligen med Mohammed Shafa Ibrahim? En befogad fråga då det varit tyst om den målfarlige anfallaren under en lång tid. "Jag kände att jag inte ville spela den här säsongen", säger han.

Det blev ingen fotboll för målfarlige Mohammed Shafa Ibrahim säsongen som var.

Det blev ingen fotboll för målfarlige Mohammed Shafa Ibrahim säsongen som var.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2020-10-21 20:15

27-åringen från Syrien gav tidigt i år klartecken för spel ännu en säsong i Vimmerby IF. 

Så kom coronapandemin och ändrade de planerna. 

– Det var mycket som hände i mitt liv under en period. Det var jobbigt när coronan kom. Jag blev uppsagd från jobbet och det kändes inte alls bra. Fotbollen var inte alls lika viktig för mig i det läget. 

Alltsedan han kom till Sverige och började spela fotboll i vår trakt, har Mohammed Shafa Ibrahim gjort sig känd som en utpräglad målskytt. Först i Storebro IF, sedan i Gullringens GoIF och Vimmerby IF. 

2020 blev det av förklarliga skäl inga fullträffar alls.

Nu funderar den irrationelle teknikern på comeback nästa säsong. Han längtar tillbaka till fotbollen. 

– Om tiden finns och allt annat fungerar så blir det nog så. Sedan vet jag inte hur mycket jag kan träna och spela eftersom jag jobbar skift sedan ett par månader tillbaka, säger han och fortsätter: 

– Förra veckan tränade jag faktiskt med Vimmerby IF igen. Det var länge sedan. Det kändes bra och jag har hela tiden haft kontakt med David Lindgren i VIF. 

Är det några andra klubbar som är aktuella för dig att spela i om det blir comeback nästa år?

– Jag skulle ha tränat med Storebro och Frödinge, men det blev inte så. Sedan har jag inte hört något från någon annan klubb. Vimmerby är nummer ett mig som det ser ut nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!