Målet om U-laget gick i kras

Kisa BK har fått in flera bra nyförvärv - men flera spelare har också lämnat. Det får konsekvenser. "Tyvärr har vi beslutat att dra oss ur U-lagsserien", säger tränaren Johan Runeson.

Kisa BK har en spetsig trupp och har goda möjligheter att bli ett topplag i division fem, men något spel med U-laget blir det inte.

Kisa BK har en spetsig trupp och har goda möjligheter att bli ett topplag i division fem, men något spel med U-laget blir det inte.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-05-14 08:00

– Vi har tappat några killar på vägen. Dennis Öst kom från Österbymo inför säsongen. Nu har han ångrat sig och går tillbaka dit. Sedan har vi flera spelare som lämnat oss för nystartade Malexander. Det är yngre killar, som kanske inte riktigt var aktuella för A-laget. Vissa av dem låg på gränsen tidigare, med kände nog kanske att de var lite längre ifrån med nyförvärven vi fått in. 

Spelartappen ställer till bekymmer för KBK. 

– När vi startade försäsongsträningen hade vi 30 spelare i truppen. Nu är vi bara runt 20. Det gör att vi beslutat för att dra oss ur U-lagsserien. Vi har inte tillräckligt med spelare. Som tur är kan några av våra yngre killar få speltid i P17-laget, om de nu inte tar plats i A-laget vill säga. 

Runeson är ändå nöjd så här långt. Kisa har fått in flera tunga nyförvärv och träningsnärvaron är bra. 

– Vi har kört på med tre pass i veckan sedan vi drog igång med träningen igen. Vi har seriepremiär den 17 juni och jag vill att vi ska vara redo då eftersom vi siktar på att bli ett topplag i femman. 

Har ni någon träningsmatch inplanerad?

– Nej, inte än. Vi får vänta tills det kommer nya restriktioner och direktiv. Men vi hade ett löppass för ett tag sedan och vi bra kvitto där. En av mina absolut viktigaste nycklar är att vi ska springa mer än motståndarna som vi möter i serien. 

Karta: Kisa IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!