Topptippade Tunas starka frimånad: "Överraskat mycket"

Frimånaden närmar sig sitt slut. IFK Tuna är en av vinnarna så här långt. Vi tog ett snack med sportchefen Hampus Nilsson om nyförvärven, läget i truppen och de "angenäma" problem som tränaren Lasse Gustavsson lär ha när han ska ta ut laget.

Lasse Gustafsson lär få angenäma problem när han ska ta ut laget kommande säsong i och med att IFK Tuna värvat starkt.

Lasse Gustafsson lär få angenäma problem när han ska ta ut laget kommande säsong i och med att IFK Tuna värvat starkt.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Fotboll2023-12-13 20:00

Först, ni har värvat bra. Är det så att ni har ännu fler spelare på väg in innan frimånaden stänger?

– Vi har faktiskt en del krokar ute och några som varit med och provtränat, men inget är klart där. Vi får se om det landar in någon mer spelare.

På tal om nyförvärven. Vilka är de och hur nöjd är du med tillskotten?

– "Keko" (Diego Urrutia Toribio), Rory Barraza, Gzim Gelici, Marcus Skoog och Rami Habboub är nya hos oss. Och vi är väldigt, väldigt nöjda med dem. Jag måste säga att en kille som Gzim Gelici överraskat otroligt mycket. Alla nyförvärv håller bra klass och konkurrensen kommer öka ytterligare. 

Just det. Alla kommer inte få plats i en startelva. Det är något av ett lyxproblem med en så stark trupp som ni har, eller?

– Det är upp till Lasse att lösa. Jag har försökt skapa de bästa förutsättningarna och en så bra trupp som möjligt.

Frågan är hur man håller alla spelare nöjda med tanke på att vissa kan få mindre speltid än vad de är vana vid och nöjda med?

– Lasse Gustavsson har varit tydlig med att man måste träna för att ta plats i laget. Men visst, det kommer att bli jäkligt hård konkurrens, samtidigt vet man att det alltid kommer skador, folk blir sjuka och att det är annat som kan stöka till det. 

Det ser bra ut på nyförvärvskontot. Hur ser det då ut på minussidan. Vilka lämnar utöver Walid Hassan (klar för Gullringen)?

– Just nu är det ingen annan som lämnar vad vi vet. Vi har fått klartecken från alla spelare i den befintliga truppen och det har hela tiden varit prioritet ett för oss. Att få så många som möjligt att stanna kvar i klubben. 

Om vi utgår från att ni blir ett topplag. Vilka andra lag i serien (division fem nordöstra) ser du som utmanare?

– IFK Västervik ser jättestarka ut och så har vi Tjust. De blir säkert också bra. Hultsfred bör vara med däruppe, men det är lite osäkert vad de har för trupp. Djursdala har värvat på bra och kommer säkert vara topp-fem. 

IFK Tuna kom trea i femman 2023 och kvalade till division fyra, men räckte inte ända fram då. Förutsättningarna för att de ska ta steget 2024 istället har nu stärkts ytterligare ett snäpp. 

Nu är en del av fokuset riktat kring futsal. Snart stundar spel i Nennes Cup i Totebo och strax efter nyår är det dags för KM i Vimmerby. Senast gick Tuna till final. 

Hampus Nilsson, IFK Tuna
Hampus Nilsson, IFK Tuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!