Lyckad operation för nyckelspelaren

Operationen är gjord. Nu rehabar Nathalie Johansson stenhårt med målet om att kunna spela fotboll igen när allt kör igång igen i vår. "Knäoperationen gick bra", säger hon.

Operationen gick bra för Vimmerbys anfallsstjärna Nathalie Johansson.

Operationen gick bra för Vimmerbys anfallsstjärna Nathalie Johansson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-10-21 16:35

Frågan en del ställer sig är om Vimmerbys damlag hade ramlat ur division ett om anfallsstjärnan Nathalie Johansson inte skadat sitt vänstra knä allvarligt i våras. Så pass viktig är hon för Vimmerby IF. 

Vi kommer inte få något svar på de frågorna. Klart är att VIF tappade en betydande dimension när måldrottningen inte längre var med på planen. 

Nathalie Johansson skadade sig i en match hemma mot Sjömarken den 12 maj. Så allvarligt att korsbandet alltså gick av. 

– Jag hade haft problem med det knäet redan innan, både på inomhusträningarna och senare på försäsongen. Det kanske var så att korsbandet delvis var av innan matchen mot Sjömarken. Jag vet inte.

Fotbollen fick hon sedan följa vid sidan av, skadad. Det dröjde fem månader innan operationen kunde genomföras. Långa månader. 

–  Trist att det ska behöva dröja så länge. Men de ville inte göra operationen på sommaren. 

Nu är hon nyopererad och det går stadigt framåt.

–  Det känns bättre och bättre. Idag (måndag) tog jag bort stygnen och jag rehab-tränar tre gånger varje dag. 

Hur gick operationen?

–  Läkarna var nöjda. De sa att jag var ovanligt rörlig och det är ju bra. En annan positiv sak var att menisken var hel. På magnetröntgen som gjordes tidigare visade det att menisken var trasig, men det var den som tur var inte. 

Hur ont gör det?

–  Det var värst dagen efter att bedövningen släppte. Då gjorde det fruktansvärt ont. Nu är det bra och jag kan gå vettigt också. 

Har du någon aning om när du kan vara aktuell för spel igen?

–  De har sagt till mig att det tar minst sex månader att vara okej efter operationen. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka till seriestarten i vår, men jag vill inte skynda på någonting. Jag får räkna med en del bakslag på vägen. 

Tidigare säsonger har Nathalie Johansson förståeligt nog varit eftertraktad på spelarmarknaden och varit intressant för andra klubbar. Knäoperationen innebär med all sannolikhet att hon inte är lika attraktiv för andra klubbar inför kommande säsong. Vimmerby IF kan räkna in sin bästa spelare för 2020. 

– Jag ska spela kvar i VIF. Det vore dumt att sväva iväg nu.

Hon tror att de flesta spelare i truppen kommer göra samma val. 

–  Jag tror inte att det kommer inte att hända så mycket, utan att de flesta spelar kvar, säger Nathalie Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!