Lyckad cancerbehandling för van Gaal

Louis van Gaal hemlighöll sitt cancerbesked för spelarna i det nederländska landslaget. Nu har förbundskaptenen genomgått en lyckad behandling. –Jag har gått igenom allt, 25 strålbehandlingar. Sedan behövde jag vänta fem sex månader för att se om det hade gjort jobbet. Det hade det, säger 70-åringen till ANP.

Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal. Arkivbild.

Nederländernas förbundskapten Louis van Gaal. Arkivbild.

Foto: Stian Lysberg Solum

Fotboll2022-04-12 14:20

För drygt en vecka sedan berättade Louis van Gaal, legendarisk fotbollstränare som vunnit titlar med bland andra Ajax, Barcelona, Bayern München och Manchester United, att han drabbats en aggressiv form av prostatacancer i tv-programmet Humberto.

Cancerbeskedet, som han hållit privat fram tills dess, fick han däremot långt tidigare.

– Jag ville inte berätta för mina spelare eftersom det hade kunnat påverka deras prestationer, säger 70-åringen till nederländska nyhetsbyrån ANP enligt The Athletic, och fortsätter:

– Under varje landslagssamling under min tid som förbundskapten för landslaget behövde jag smita iväg till sjukhuset på kvällen, utan att spelarna visste fram till nu. De trodde att jag var frisk, men... det är jag inte.

Det står sedan tidigare klart att Louis van Gaal avgår efter fotbolls-VM i vinter där Nederländerna lottats in i grupp A med värdnationen Qatar, Ecuador och Senegal. Han ersätts av Ronald Koeman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!