"Lutar starkt åt en fortsättning"

Trea – och nära kval och uppflyttning. Robin Blomberg kan summera en stark debutsäsong som tränare i Frödinges damlag. Det mesta talar nu för att han fortsätter.

Frödinge/Brantestad har gjort en bra säsong i damtrean. Nu tyder allt på att tränaren Robin Blomberg  fortsätter.

Frödinge/Brantestad har gjort en bra säsong i damtrean. Nu tyder allt på att tränaren Robin Blomberg fortsätter.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2018-10-09 11:16

– Det har varit en jätterolig säsong och samtidigt en utmaning. Vi fick in nästan lika många nyförvärv (de flesta från Ankarsrums IS) som det redan fanns befintliga spelare i truppen, säger Robin Blomberg.

– Vi har jobbat mycket med att få ihop gruppen och jag tycker att det har gått väldigt bra. De äldre tjejerna i laget gjorde ett kanonjobb i början av säsongen med den biten. Det är lite av vår styrka i Frödinge att vi har en bra gemenskap och att vi trivs tillsammans. Och det var också en historisk säsong, då det var första gången någonsin som klubben hade två damlag i seriespel.

Sportsligt gick det också mycket bra för FBSK. Laget kom trea och flåsade toppduon Hultsjö och Hultsfred ända in på mållinjen.

– Vi gjorde det bra, absolut. Jag tycker verkligen att vi har utvecklat vårt spel och haft en spelidé som vi har följt. Samtidigt kan jag tycka att jag borde kunnat omvandla fotbollen vi spelade till fler mål och målchanser. Jag borde fått ut mer.

Fortsätter du som tränare nästa år?

– Det är inte hundra procent klart än, men det lutar starkt åt en fortsättning. Ett år är lite för lite och jag känner att det finns mer att utveckla. Och det har gett mig personligen väldigt mycket. Jag tycker att jag har utvecklats både sportsligt och som människa under det här året.

Inom kort har FBSK en testmatch, där potentiella nya spelare är inbjudna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!