Lutar Ät fortsÀttning: "Har inte rÀckt till"

Som nykomling i en tuff serie ramlade de ur. Nu lutar det Ät att Robin Blomberg fortsÀtter som trÀnare för Frödinges damlag Àven 2020. "Jag vill fortsÀtta, men det Àr inte helt klart Àn", sÀger han.

Det mesta tyder pÄ att Robin Blomberg fortsÀtter att trÀna Frödinges damlag Àven nÀstkommande Är.

Det mesta tyder pÄ att Robin Blomberg fortsÀtter att trÀna Frödinges damlag Àven nÀstkommande Är.

Foto: TT

Fotboll2019-10-22 20:45

Det har gĂ„tt ett par veckor sedan degraderingen blev ett faktum. 

Robin Blomberg blickar redan nu framĂ„t, mot nĂ€sta sĂ€song. Om han nu kommer att leda laget, vill sĂ€ga. 

–  Jag Ă€r sugen och instĂ€lld pĂ„ att fortsĂ€tta. Men jag avvaktar innan jag vet vad alla spelare tycker och tĂ€nker efter utvĂ€rderingen som pĂ„gĂ„r. 

Har du fÄtt nÄgra indikationer?

–  Ja, det som jag har hört, sĂ„ Ă€r det positivt. Det Ă€r en vĂ€ldigt trevlig grupp att jobba med och det Ă€r klart att man kĂ€nner en stor revanschlusta. 

Sejouren i division tvĂ„ blev bara ett-Ă„rig – i alla fall den hĂ€r gĂ„ngen. Att FBSK skulle fĂ„ svĂ„rt i en högre serie var knappast ovĂ€ntat. Frödinge tackade ja till en friplats efter sĂ€songen 2018.

–  Det finns en rad orsaker till att det gick som det gick. Vi kan konstatera att vi helt enkelt inte rĂ€ckte till. Vi mötte mĂ„nga bra lag, sĂ€ger Robin Blomberg och fortsĂ€tter:

 â€“  Det blev ocksĂ„ en för stor kulturkrock. 

Vad menar du med det?

–  Att skillnaden mellan division tvĂ„ och tre var stor. SĂ„ hĂ€r i efterhand kan vi Ă€rligt sĂ€ga att vi inte klarade av det. I tvĂ„an mĂ„ste man trĂ€na mer, prioritera matcher mer och komma förberedd pĂ„ ett annat sĂ€tt. DĂ€r var vi inte tillrĂ€ckligt bra. Sedan har tjejerna slitit pĂ„ jĂ€kligt bra. 

Blomberg menar ocksĂ„ att det hĂ€nde saker pĂ„ spelarsidan som gjorde att spetsen var snĂ€ppet vassare i trean Ă€n i division tvĂ„. Att Hanna Frejd gick sönder i vĂ„ras gjorde inte heller situationen bĂ€ttre. 

– Hanna hade tagit jĂ€ttekliv och var en av vĂ„ra bĂ€sta spelare. SĂ„ skadade hon foten i en match mot Eksjö 15 maj och kunde inte spela mer under sĂ€songen. Först i dag (tisdag) fick hon besked frĂ„n en magnetundersökning som visade att yttre ledbandet var av och att det var andra skador i foten. 

–  Man kan tycka att det inte ska behöva ta sĂ„ lĂ„ng tid. Nu lĂ€r det dröja ett tag till innan operation och det ska nog mycket till om hon hinner bli spelklar till seriestarten i vĂ„r, sĂ€ger Blomberg. 

Är det nĂ„got du kĂ€nner nu som FBSK bör bli bĂ€ttre pĂ„ till nĂ€sta sĂ€song?

–  Visst var det jobbigt och tungt att vi förlorade sĂ„ mycket, men samtidigt sĂ„ var det en otroligt stor erfarenhet. Nyttigt att ha med sig om vi spelar i division tvĂ„ igen. Jag kan kĂ€nna att vi ska försöka fortsĂ€tta utvecklas och spela en anfallsrik och fartfylld fotboll. Och det finns det mer utrymme för i trean. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om