Lundkvist debuterade i Atléticos seger

Hanna Lundkvist fick göra debut när Atlético Madrid genom 5–0 borta mot Villarreal närmade sig serieledaren Barcelona. Men bara tillfälligt. En timme senare vann Barcelona med samma siffror – lagets 17:e raka seger i årets La Liga.

Hanna Lundkvist, här i den svenska landslagströjan under ett läger på Malta förra året, har gjort debut i Atlético Madrid. Arkivbild.

Hanna Lundkvist, här i den svenska landslagströjan under ett läger på Malta förra året, har gjort debut i Atlético Madrid. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2022-01-12 19:30

Atlético Madrid gör vad de kan för att hänga på Barcelona i toppen av damernas La Liga. Men den spanska högstaligan i fotboll känns redan avgjord.

När Barcelona på onsdagskvällen körde över Sporting Huelva med 5–0 på hemmaplan – Fridolina Rolfö placerade in 4–0-målet i den 75:e minuten – var det katalanskornas 17:e seger på lika många matcher den här säsongen. Om inte det säger allt om lagets överlägsenhet är det bara att titta på målskillnaden: 98–4.

För Atlético Madrid, som redan är 20 poäng bakom Barcelona, gäller det i stället att slåss om andraplatsen i ligan. I onsdagens 5–0-seger borta mot Villarreal fick svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl sitta på bänken, men det blev blågult på planen ändå. I den 64:e minuten, vid ställningen 4–0, byttes 19-åriga Hanna Lundkvist in. Därmed fick ytterbacken, som anslöt från Hammarby nyligen, göra debut i Atléticotröjan.

Tvåa i ligan är dock fortsatt Real Sociedad, som bortabesegrade Valencia med 3–0. Sociedad är nio poäng före Atlético Madrid, men har spelat två matcher mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!